10. 10. 2018 - 10:47
PONAJBOLJI BOKSER IKADA IZNENADIO SVE: Fanovi u čudu - ide li...
907
Shares
PONAJBOLJI BOKSER IKADA IZNENADIO SVE: Fanovi u čudu - ide li stopama Muhameda Alija?!

FLOYD MAYWEATHER

PONAJBOLJI BOKSER IKADA IZNENADIO SVE: Fanovi u čudu - ide li stopama Muhameda Alija?!

Sport.ba
10. 10. 2018 - 10:47
0
Shares

Floyd Mayweather nije izgubio niti jednu borbu u svojoj profesionalnoj karijeri, gdje je prikupio fenomenalnih 50 pobjeda. Mnogi ga smatraju ponajboljim ikada, a poznat je po tome što vodi poprilično razuzdan život.

Jedan od najplaćenijih sportista svijeta, s godišnjim prihodom od sjajnih 85 miliona dolara, uvijek je pronalazio nevjerovatno smiješne načine da troši, pa čak i zapali svoju zaradu. Ta vatra bi gorila vječno, možda ne baš vječno, ali gorila bi najmanje 10 godina. Ako se sjećate, čak je i na konferenciji za novinare donio kofer para i bacao ga.

Hermes Birkin torbe su ‘one’ torbe za slavne osobe koje imaju previše novca. Kako možete objasniti listu čekanja od šest godina za privilegiju plaćanja više od 10.000 dolara za tu torbu? Zaista, 10.000 dolara je jeftino za Mayweathera.

Također, Floyd Mayweather jede žitarice svoje djece iz kristalne posude, koristeći sterilno srebrno posuđe koje je personalizirano njegovim inicijalima ukrašenim dijamantima. Nemamo ni riječi o tome koliko je to beznačajan trošak, ali ono što je platio za to je bilo zaista previše. Floyd čak ima poznatu naviku kockanja za koju naravno svi znamo. Iako se samo hvali zbog svojih velikih pobjeda, kada igrate 100.000 dolara na jednu ruku blackjacka, vrlo je vjerovatno da će u konačnici ostvariti i profit od svog omiljenog hobija.

floyd-mayweather-4

Posljednjih godina su masivne sportske kladioničarske uplate Mayweathera napravile velike naslove u raznim medijima, a čak i protiv McGregora je na svoju pobjedu uplatio 5 miliona dolara.

Mayweather voli i satove. Na njegovom Instagram računu možete vidjeti razne poznate marke satova (8 Rolexa, 2 Aximuma, 3 Franck Mullersa, 1 Hublot Big Bang Kinga, 1 Rainbow Tourbilliona, 1 Piaget Galaxyja), a svi oni vrijede oko 6.4 miliona dolara. Floyd voli da putuje po cijelom svijetu, a kada to čini, iznajmljuje samo vrhunski smještaj. Nema standardnog smještaja za ovog tipa. On zauzme predsjednički apartman gdje god da bude.

floy-mayweather443343443343434

Oko njega su uvijek zgodne žene, hektolitri opojnih pića, a sada smo ga vidjeli u jednom sasvim novom izdanju. Naime, tokom posjete Abu Dhabiju Floyd je odlučio posjetiti džamiju Sheikh Zayed, te je određeno vrijeme proveo u potpunom miru i tišini, što je za njega priznat ćete potpuno neočekivano. Naravno, fotografije iz džamije su izazvale veliku pažnju. Dobio je i ogroman broj lajkova, naročito od muslimana širom svijeta. Pojedini fanovi su se pitali da li to sjajni bokser prelazi i na islam poput Muhameda Alija...

1

2

3

4

(Novi.ba)

Učitaj još novosti