09. 10. 2018 - 15:37
KHABIB ŽESTOKO KAŽNJEN: Ostao bez cjelokupnog honorara, ali to...
907
Shares
KHABIB ŽESTOKO KAŽNJEN: Ostao bez cjelokupnog honorara, ali to nije najgore - Dana White OTKRIO šta će biti s njegovim pojasom

OČEKUJE GA I SUSPENZIJA

KHABIB ŽESTOKO KAŽNJEN: Ostao bez cjelokupnog honorara, ali to nije najgore - Dana White OTKRIO šta će biti s njegovim pojasom

Sport.ba
09. 10. 2018 - 15:37
0
Shares

Khabib Nurmagomedov pobjednik je najveće borbe u UFC historiji nakon dominantnog nastupa, u kojem je bio itekako nadmoćan nad Conorom McGregorom. Borba je završila u četvrtoj rundi, kada je kontraverzni Irac tapkao na gušenje s leđa. Kraj meča obilježio je haos u i izvan oktogona koji je izazvao Dagestanac.

Kao što je i najavljivao, Khabib je doslovno mučio Conora četiri runde, pa ga ugušio. Nakon toga je poludio, preskočio ogradu i napao jednog člana iz McGregorovog tima, a potom je Khabibov tim ušao u oktogon i napao irskog borca. Ludnica kakvu ne pamtimo... Mnogi predviđaju da bi zbog ovoga mogao ostati i bez pojasa, ali i dobiti dugoročnu suspenziju. Predsjednik UFC-a, Dana White, napokon je danas otkrio više detalja i to novinaru TMZ Sportsa.

"Moram priznati da sam mnogo bolje raspoložen nego što sam bio u nedjelju. Naravno da sam tada bio jako loše volje, radili smo najveći event u svojoj historiji i onda nam se dogodi nešto tako. Khabib je jednostavno napravio sve što nije trebao! On je svjetski prvak, upravo je pobijedio Conora McGregora pred cijelim svijetom, trebao je ustati i uzeti pojas oko pasa. Onaj tip koji mu je dobacivao je niko i ništa”, kazao je White.

Dagestanac će sigurno biti kažnjen, a otežavajuća okolnost je ta što se incident zbio na eventu koji je bio pod regulacijom Atletske komisije savezne države Nevade.

“Oni su zadržali Khabibov cijeli honorar i nagađa se da mu ga neće ni isplatiti. Mislim kako se to ne bi smjelo dogoditi, mislim da trebaju uzeti četvrtinu miliona. Khabib će svakako zadržati titulu, iako će biti suspendovan. Biti će suspendovan na četiri do šest mjeseci, ali titula svakako ostaje njegova”, jasan je Dana.

Također, razriješio je i dileme da li je prodaja TV prijenosa prešla fenomenalna tri miliona dolara.

"Nismo napravili tri miliona, ali ovo je svijet gdje je teško prijeći dva miliona. To nisu uspjeli Tyson i Holyfield, a mi smo poprilično prešli tu cifru, tako da sam zadovoljan”, s osmijehom je otkrio predsjednik UFC-a kojeg itekako raduje ova činjenica.

Nešto ranije UFC je izrekao jednomjesečnu suspenziju McGregoru. Naime, medicinski tim UFC-a pregledao je kontraverznog Irca nakon meča i zbog povreda koje mu je nanio Khabib odlučili su da mu zabrane ikakve borbe u narednih mjesec dana.

Također, američki mediji prenose da je moguće da ga kazni Takmičarska komisija u Nevadi zbog dešavanja na samoj ovoj borbi. Conoru krajem ovog mjeseca ujedno ističe i aktuelni ugovor s UFC-om, te nije imao nikakve borbe u planu i neće biti pretjerano zabrinut.

(Novi.ba)

Učitaj još novosti