09. 10. 2018 - 10:06
"Izgubili smo te noći 5:0 od Barce, a dobro se sjećam...
907
Shares

PRISJEĆA SE DUDEK

"Izgubili smo te noći 5:0 od Barce, a dobro se sjećam Mourinhovih riječi u svlačionici"

Sport.ba
09. 10. 2018 - 10:06
0
Shares

Rivalstvo Barcelone i Real Madrida oduvijek je plijenilo puno pažnje. U tim klubovima igraju i igrali su sami svjetski velikani, a o rivalstvu navijača ne treba trošiti riječi. Kraljevski klub je na ljeto 2010. godine odlučio angažovati Mourinha za novog trenera nakon što je portugalski stručnjak s Interom postao prvak Evrope. Godinu ranije u klub je stigao Cristiano Ronaldo, te se očekivalo da će Mourinho napraviti najbolji tim Reala u historiji i pokoriti Evropu, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

rm3

Prvi šamar i povratak u realnost zadao mu je ljuti rival Barcelona koja je samo nekoliko mjeseci nakon Mourinhovog dolaska demolirala Real Madrid na Camp Nou i slavila sa 5:0. To je bio jedan od najtežih poraza u karijeri ovog trenera, a za pojedine fudbalere kraljevskog kluba vjerovatno i najteži poraz koji su doživjeli u svojim karijerama.

Nekadašnji golman Real Madrida, Jerzy Dudek, koji je tada bio rezerva Ikeru Casillasu otkrio je kakva atmosfera je vladala u svlačionici Kraljeva nakon potopa u Barceloni. Legendarni poljski golman je objasio da su neki igrači čak i plakali, ali da ih je Mourinho potom utješio sa fenomenalnom porukom.

rm4

"U svlačionici je bio haos. Neki igrači su plakali, neki su se svađali, a bilo je i onih koji su samo gledali u pod. Onda je ušao u Mourinho koji je znao da je ovo katastrofa. Stao je ispred nas i rekao da zna da nas boli ovaj poraz, te da igrači Barce slave kao da su osvojili titulu. Ipak, poručio je da ćemo se tek sada boriti za to da im uzmemo tu titulu. Također, rekao je da smo sutra slobodni i da taj dan iskoristimo za šetnju kroz Madrid s porodicama kako bi navijači vidjeli da smo prebrodili poraz i da je to već iza nas. Jednom izjavom nas je oraspoložio i vratio samopouzdanje", izjavio je Dudek.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti