07. 10. 2018 - 11:28
"Khabib se ovdje više neće boriti..."
907
Shares

RAZOČARANI

"Khabib se ovdje više neće boriti..."

Sport.ba
07. 10. 2018 - 11:28
0
Shares

Odlični Rus Khabib Nurmagomedov u četvrtoj rundi UFC spektakla u Las Vegasu gušenjem je pobijedio Conora McGregora i tako mu nanio četvrti poraz u karijeri, dok je Khabib i dalje bez poraza. Ruski borac je zasluženo obranio pojas prvaka u lakoj kategoriji, no šef UFC-a Dana White odbio mu je uručiti pojas u kavezu pred hiljadama ljutitih Iraca. Čelnici UFC-a bojali su se reakcije Iraca jer je Khabib nakon meča skočio u publiku i počeo tući sve oko sebe pa bi dodatna ceremonija još više zapalila atmosferu u Las Vegasu pred 20 hiljada gledatelja.

Dagestanac je dugo trpio razne uvrede na svoj račun, a na press konferenciji nakon meča je otkrio da su mu najviše vrijeđali vjeru, državu i porodicu. Također, White je dodao da će Khabib sigurno biti žestoko kažnjen zbog svega što je napravio nakon meča, te da se više neće boriti u Las Vegasu. No, ono što mu prijeti sada jeste zabrana ulaska u Sjedinjene Američke Država i duga suspenzija za borbe u UFC-u.

conor-khabib

"Conor nije htio podignuti optužnice i trojica članova Khabibovog tima koja su uhapšena će biti puštena i zatvora što me šokiralo. 18 godina se bavim ovim sportom i ovo se ne smije dešavati. Ovaj momak se neće više boriti ovdje jer je prekršio sva pravila. Sve se brzo desilo i policija je uradila sjajan posao jer ga je obuzdala. Khabib je brzo preskočio kavez i uradio ono što niko nije očekivao. Vidjet ćemo šta će komisija odlučiti. Ali, tu će biti kazni sigurno. Khabib vjerovatno više neće moći ući u Ameriku. Radim ovo 18 godina i ne mogu biti razočaran više od ovoga. To će sigurno biti veoma duga suspenzija za njega", kazao je predsjednik UFC-a.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti