07. 10. 2018 - 11:26
Khabibu nakon oduševljenja stižu zabrinjavajuće vijesti
907
Shares
Khabibu nakon oduševljenja stižu zabrinjavajuće vijesti

NEVJEROVATNO

Khabibu nakon oduševljenja stižu zabrinjavajuće vijesti

Sport.ba
07. 10. 2018 - 11:26
0
Shares

Odlični Rus Khabib Nurmagomedov u četvrtoj rundi UFC spektakla u Las Vegasu gušenjem je pobijedio Conora McGregora i tako mu nanio četvrti poraz u karijeri, dok je Khabib i dalje bez poraza. Ruski borac je zasluženo obranio pojas prvaka u lakoj kategoriji, no šef UFC-a Dana White odbio mu je uručiti pojas u kavezu pred hiljadama ljutitih Iraca. Čelnici UFC-a bojali su se reakcije Iraca jer je Khabib nakon meča skočio u publiku i počeo tući sve oko sebe pa bi dodatna ceremonija još više zapalila atmosferu u Las Vegasu pred 20 hiljada gledatelja.

nurmagomedov-vs-mcgregor

Naravno, Khabibu je pojas naknadno uručen, a pogledajte nemile scene koje su se dešavale netom nakon borbe: On se nakon meča i ludnice pojavio na press konferenciji da kratko kaže šta želi. Khabib je potvrdio da su ga Conorovi ljudi vrijeđali na vjerskoj osnovi, ali da su vrijeđali njegovu zemlju i porodicu. Također, otkrio je da se nakon meča čuo s predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom. Nekadašnji UFC borac Michael Bisping kaže da ovakav incident može da bude povod za oduzimanje titule Nurmagomedovu. Bisping kaže da je Rus odradio sjajan posao u oktagonu, ali da je uništio svoju reputaciju poslije toga.

"Potencijalno je izgubio svoju titulu, jer će da se suoči sa krivičnom prijavom, suspenzijom ili povlačenjem vize. Ovo je nevjerovatno. Uništio je svoje zavještanje ako mene pitate. Veliki sam njegov navijač, ali ovo što smo vidjeli je neoprostivo", poručio je Bisping.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti