07. 10. 2018 - 11:23
Khabib Nurmagomedov: Ne znam kako ću ocu na oči poslije ovoga
907
Shares
Khabib Nurmagomedov: Ne znam kako ću ocu na oči poslije ovoga

NAKON SKANDALA

Khabib Nurmagomedov: Ne znam kako ću ocu na oči poslije ovoga

Sport.ba
07. 10. 2018 - 11:23
0
Shares

Odlični Rus Khabib Nurmagomedov u četvrtoj rundi UFC spektakla u Las Vegasu gušenjem je pobijedio Conora McGregora i tako mu nanio četvrti poraz u karijeri, dok je Khabib i dalje bez poraza. Ruski borac je zasluženo obranio pojas prvaka u lakoj kategoriji, no šef UFC-a Dana White odbio mu je uručiti pojas u kavezu pred hiljadama ljutitih Iraca. Čelnici UFC-a bojali su se reakcije Iraca jer je Khabib nakon meča skočio u publiku i počeo tući sve oko sebe pa bi dodatna ceremonija još više zapalila atmosferu u Las Vegasu pred 20 hiljada gledatelja.

khabib-conor

Naravno, Khabibu je pojas naknadno uručen, a pogledajte nemile scene koje su se dešavale netom nakon borbe: On se nakon meča i ludnice pojavio na press konferenciji da kratko kaže šta želi. Na press konferenciji nakon meča Khabib Nurmagomedov svoj ispad bijesa pojasnio je "napadom na svoju religiju i narodnost". Međutim, pred kamerama se prvo ispričao za izljev emocija. "Ispričavam se. Ispričavam se Las Vegasu i cijeloj Americi. Znam da će me moj otac razbiti kada stignem kući. Ispričavam se još jedanput", poručio je Rus na početku pressice i potom razotkrio pozadinu skandala.

"McGregor je pričao o mojoj religiji, o mojoj zemlji, o mojem ocu. Ne možete govoriti o religijama i narodima. Svjestan sam svoje pogreške, ali pokazao sam dovoljno poštovanja prije i nakon meča. Sve do trenutka kada sam bio dovoljno isprovociran. Sjećate li se što je McGregor napravio u Brooklynu? Razbio je autobus i umalo je stradalo dvoje ljudi. Zašto sada ljudi diskutiraju o mojem preskakanju oktogona?" uz čuđenje je izjavio Khabib Nurmagomedov i pohvalio se još jednom kako mu je na pobjedi telefonskim pozivom čestitao i ruski predsjednik Vladimir Putin.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti