07. 10. 2018 - 10:33
Medvedev osvojio ATP turnir u Tokyu
907
Shares
Medvedev osvojio ATP turnir u Tokyu

DOBRA PREDSTAVA

Medvedev osvojio ATP turnir u Tokyu

Sport.ba
07. 10. 2018 - 10:33
0
Shares

Daniil Medvedev napravio je iznenađenje i u finalu turnira u Tokiju savladao 12. igrača na ATP listi i trećeg nosioca turnira, Japanca Keia Nishikorija rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4. Meč koji je trajao svega jedan sat i četiri minute na kraju je sasvim zasluženo otišao u korist Medvedeva.

Rus je cijeli meč bio jako siguran na svom servisu i imao veliki postotak osvojenih poena na prvom servisu, koji je na kraju iznosio čak 93%. U prvom setu Nishikori je djelovao jako nesigurno, zbog čega je Rus uspio da mu uzme čak dva breaka i za samo 26 minuta osvoji set sa 6:2.

U drugom setu su i jedan i drugi djelovali jako sigurno na svom servisu i činilo se da bi Nishikori mogao okrenuti meč u svoju korist, no međutim kod rezultata 5:4, Nishikori je jako loše odigrao na svom servisu i Medvedev je uspio da uzme break i dođe do pobjede. Ovo je prvi osvojeni ATP turnir za Medvedeva iz serije 500, što će mu donijeti i veliki broj bodova i napredak na ATP listi, na kojoj trenutno zauzima 32. poziciju.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti