06. 10. 2018 - 22:51
Spektakl godine sve je bliže: Sve što vas zanima na jednom mjestu
907
Shares
Spektakl godine sve je bliže: Sve što vas zanima na jednom mjestu

KHABIB PROTIV MCGREGORA

Spektakl godine sve je bliže: Sve što vas zanima na jednom mjestu

Sport.ba
06. 10. 2018 - 22:51
0
Shares

Konačno smo i ovo dočekali - slobodno možemo reći spektakl godine, pa i decenije. Conor McGregor dobio je napokon pravog rivala, a u noći sa subote na nedjelju očekuje nas istinski spektakl na UFC 229. Las Vegas će gorjeti večeras, ugostit će najveću borbu u historiji UFC organizacije. Svijet mješovitih borilačkih sportova željno i nestrpljivo iščekuje obračun između Irca Conor McGregora i Rusa iz Dagestana Khabib Nurmagomedova.

Da se sprema obračun pokazalo je i vaganje, kada je Irac nasrnuo na ruskog borca. Mirni Dagestanac namjeriće se na "ludog" Irca! Kladionice su odredile i kvote, i blagu prednost dale Khabibu. Međutim, kako je do ovog spektakla uopće došlo? Nakon osvajanja titule šampiona pero i lake kategorije UFC-a, McGregor se povlači s MMA scene i izaziva Floyda Mayweathera, nepobijeđenog boksera na meč. Hrabro se držao i izgubio, a nakon toga uslijedio je ipak povratak u UFC, koji je bio itekako zabrinut jer je nakratko ostao bez svoje najveće zvijezde i bezuspješno pokušavao na sve načine nadoknaditi veliki gubitak.

kh2

Oba borca iza sebe imaju vrhunske rezultate, oba su dovoljno bahati i bili su spremni na raznorazne provokacije u svakoj mogućoj najavi ovog meča. To su dva čovjeka koji se, zaista, ne podnose i kao pravo mjesto za obračun vide kavez u Las Vegasu. Ipak, u teškim izjavama prednjačio je irski borac. Nurmagomedova je nazivao pacovom, prijetio da će mu otkinuti glavu, kako će Dagestanca pretvoriti u lutkicu, da će mu prosuti mozak... Čak je udario i na njegovu vjeru!

Ovaj drugi, naizgled je mnogo mirniji, ali nimalo manje opasan. Počeo je s pohvalama na račun protivnika, a onda se uklopio u "spektakl". Više nije ostajao dužan, a na kraju je poručio Ircima da će ga nakon meča zavoljeti, da će on biti njihov idol, uz povik elhamdulillah. Mnoge sigurno zanima kako je Dagestanac uopće stigao do ovog spektakla? Došao je u UFC s rezultatom 17-0 iz regionalnih takmičenja i svojim neumoljivim stilom dao svima do znanja da je u pitanju izuzetan talenat.

kh1

Takav spoj hrvanja, džuda i džiu džitse do sada nije viđen u oktagonu, još potpomognut nevjerovatnim fizičkim atributima čini Khabiba praktično nepremostivom preprekom za svakog borca koji se nađe s druge strane oktagona.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti