05. 10. 2018 - 11:36
VRANJEŠ POSTAO TRAGIČAR, ALI I NA UDARU BELGIJANACA: Ovo je...
907
Shares
VRANJEŠ POSTAO TRAGIČAR, ALI I NA UDARU BELGIJANACA: Ovo je iritirajuće za Hrvate!

BELGIJSKI MEDIJI O BH. REPREZENTATIVCU

VRANJEŠ POSTAO TRAGIČAR, ALI I NA UDARU BELGIJANACA: Ovo je iritirajuće za Hrvate!

Sport.ba
05. 10. 2018 - 11:36
0
Shares

Reprezentativac BiH Ognjen Vranješ bio je tragičar sinoćnjeg duela Anderlechta i Dinama. Modri su iznenađujuće slavili s 2:0, pogocima Hajrovića i Gojaka. Vranješ je prvo skrivio penal, kojeg je bivši igrač Werdera sigurno realizovao, da bi potom zaradio i crveni karton. Noć koju će željeti što prije zaboraviti.

Ognjen Vranješ jedan je od boljih bh. defanzivaca, ali je itekako omražen kod najvjernijih navijača ove države. Vranješ se našao na velikom udaru javnosti jer je istetovirao granice Republike Srpske, no u svojim izjavama tada je govorio da je to bila glupost. Ipak, u razgovoru za srbijanske medije bh. fudbaler se ponovo dotakao ove teme, te je poručio da se ne kaje zbog tetovaže da ja je to jednostavno njegov stav.

"Ne kajem se! To je moj stav i niko mi neće nametati svoje. Tuđe poštujem, svoje volim", poručio je Vranješ, a onda je otkrio da li je imao problema u bh. reprezentaciji zbog sporne tetovaže.

"Sa nekoliko njih sam imao ozbiljne probleme. Međutim, riješio sam ih na samo svoj, dobro poznati način. Sada je to sve iza nas, sve je u redu. Džeko? Znam ga od prvog dana mog igranja za reprezentaciju. Šta reći za čovjeka koji je napravio takvu sjajnu karijeru?".

Vranješ se u razgovoru također dotakao i selektora Roberta Prosinečkog. "On je veliki čovjek, kao što je bio i veliki igrač. Posvećen je svakom fudbaleru i uvijek je svima na raspolaganju. Napravio je sjajnu atmosferu u reprezentaciji. O njemu najbolje govore rezultati. Prvi smo u tabeli Lige nacija", dodao je Vranješ.

Belgijski mediji su se uoči sinoćmke utakmice također dosta bavili spornom tetovažom Ognjena Vranješa. Tako je ugledni portal Voetbalkrant.be objavio je da je Vranješ Bosanac, ali i da je po nacionalnosti Srbin, te da je na svojoj ruci imao istetovirane granice manjeg bh. entiteta.

“Sinoć je imao priliku igrati pred Hrvatima. Tetovaža koju je nekad imao na ruci sama po sebi iritirajuća je za Hrvate”, napisao je između ostalog novinar pomenutog portala.

Također, podsjetio je i na skandal s Maksimira kada je Vranješ slaveći pobjedu Sheriff Tiraspola pojavio se u majici Crvene zvezde.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti