05. 10. 2018 - 11:27
Branković otputovao u Buenos Aires na svjetski forum "Olympism...
907
Shares
Branković otputovao u Buenos Aires na svjetski forum

REPREZENTATIVAC BIH U BRZOM KLIZANJU

Branković otputovao u Buenos Aires na svjetski forum "Olympism in Action"

Sport.ba
05. 10. 2018 - 11:27
0
Shares

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković u naredna dva će u Buenos Airesu učestovati na svjetskom forumu "Olympism in Action" pred početak YOG 2018 (Youth Olympic Games).

Forum je nova inicijativa MOK koja predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih događaja u 2018. zato što je značaj sporta u svijetu za promociju razgovora, razumijevanja, širenja mira veći nego ikada prije. Forum će na jednom mjestu okupiti visoke svjetske zvanice iz različitih oblasti društvenog djelovanja, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Branković će predstavljati uspjehe Akademije izvrsnosti BiH koju je osnovao 2015. godine i koju je MOK svrstao među najbolje projekte u svijetu za mlade u 2016. i 2018. godini. Misija Akademije je nadahnuti i osnažiti mlade da prepoznaju svoje vrijednosti i talenat kroz programe iz oblasti, kulture i obrazovanja.

Prije nekoliko dana BiH i svjetskoj javnosti predstavljen je i video kojim će Akademija izvrsnosti biti predstavljena na Forumu u Argentini.

Nakon Foruma, uz podršku BH Telecoma i Saveza klizačkih sportova BiH, Branković će nastaviti intenzivne pripreme na ledu u SAD. Našeg reprezentativca u narednom periodu očekuju nastupi na svjetskim kupovima, Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

- Ovaj poziv da učestvuje na Forumu u Buenos Airesu je veliko priznanje, kako njemu samom, tako i BiH, OK BiH i Savezu klizačkih sportova BiH. Branković je uzor mladim sportistima kao svestrani mladi čovjek koji je između ostalog bh. rekorder u svim brzoklizačkim disciplinama, među TOP 30 u svijetu i koji pored treninga i nastupa na najvećem nivou, stigne da pomogne i da prenese svoje veliko znanje i iskustvo na mlade BH reprezentativce - navodi se u sapoćenju Savez klizačkih sportova BiH.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti