05. 10. 2018 - 09:32
HRVATSKI STRUČNJAK VEĆ NA ŽESTOKOM UDARU: "Na kraju ćeš...
907
Shares
HRVATSKI STRUČNJAK VEĆ NA ŽESTOKOM UDARU:

ULI HOENESS JAVNO KRITIKOVAO KOVAČA

HRVATSKI STRUČNJAK VEĆ NA ŽESTOKOM UDARU: "Na kraju ćeš platiti glavom!"

Sport.ba
05. 10. 2018 - 09:32
0
Shares

Bayern je u rezultatskoj krizi, a kritike na račun Nike Kovača i nisu više neka novost. Hrvat je donedavno bio omiljen lik u Munchenu. Ipak, sve se promijenilo skoro nakon noći. Podsjećamo, Bavarci su rutinski riješili gostovanje kod Schalkea (2:0), a Kovač je tako stigao do svoje sedme pobjede na klupi njemačkog velikaka u isto toliko utakmica uz impresivnu gol-razliku 19-2.

I onda je uslijedio neočekivan pad. U tri utakmice osvojen je više nego mršavi jedan bod (od mogućih devet). Naravno da će se trener prvi naći na udaru... Borussia je to odlično iskoristila i na čelu je Bundeslige.

"Situacija nije dramatična", smatra Bayernov predsjednik Uli Hoeness. Ipak, javno je kritikovao bivšeg igrača ovog kluba, a sada trenera.

"Kovač mora preuzeti krivicu. Puno smo rotirali igrače i trener je taj koji mora odgovarati za rezultate. Krenulo je s utakmicom protiv Augsburga, ali nakon toga je trener trebao izvući prave zaključke. Sve je do trenera, on odlučuje i na kraju će on platiti glavom", zaprijetio je prvi čovjek Bavaraca.

"Protiv Ajaxa nam je problem stvorio bojkot navijača u prvih 20 minuta. Ne razumijem reakciju navijača. Prije deset dana su se šalili kako se Bundesliga igra samo od drugog mjesta, a sada im ništa ne valja."

Ranije je i legendarni Stefan Effenberg upozorio Kovača da ne smije toliko rotirati na početku sezone.

"Pravi toliko promjena, previše rotira. Mislim da se mora prilagoditi i odustati od toga. Prerano je u sezoni za to. Fokus mora biti na povećanju prednosti u ligi i osvajanju skupine u Ligi prvaka. A da se to ostvari, ne smije se odmarati igrač poput Lewandowskog."

Kovačevoj ekipi slijedi utakmica protiv neugodne Borussije Monchengladbach, a pobjeda se u ovom trenutku nameće kao imperativ. Niko ni ne pomišlja na kiks. A u slučaju da se i desi, u Munchenu je sve moguće. Tada Kovača ne bi mogao spasiti ni Hasan Salihamidžić, koji svom prijatelju čuva leđa na "Allian Areni".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti