04. 10. 2018 - 17:52
Prosinečki će sa Zmajevima odraditi šest treninga do utakmice...
907
Shares
Prosinečki će sa Zmajevima odraditi šest treninga do utakmice sa S. Irskom

DONESENA ODLUKA

Prosinečki će sa Zmajevima odraditi šest treninga do utakmice sa S. Irskom

Sport.ba
04. 10. 2018 - 17:52
0
Shares

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupit će se u ponedjeljak, 8. oktobra, u hotelu "Austria & Bosnia" na Ilidži i početi pripreme za utakmice, prijateljsku s Turskom 11. oktobra u Rizeu, te četiri dana kasnije u Sarajevu u UEFA Ligi nacija protiv Sjeverne Irske.

Selektor Robert Prosinečki okupljanje igrača zakazao je do 12 sati u ponedjeljak, saopšteno je danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Do utakmice za bodove sa Sjevernom Irskom popularni "zmajevi", uz spomenuti test meč s Turcima, odradit će čak šest treninga, četiri u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, te po jedan na Gradskom stadionu u Rizeu i na "Grbavici". 

Prijateljski duel Turska - BiH igrat će se 11. oktobra od 20.30 sati po lokalnom, odnosno 19.30 po srednjeevropskom vremenu.

Veoma bitan "okršaj" u Ligi nacija BiH će imati 15. oktobra na stadionu "Grbavica", u Sarajevu od 20.45 sati, te ukoliko bi opet pobijedila Sjevernu Irsku bila bi veoma blizu plasmana u elitnu grupu novog UEFA takmičenja.

U prva dva kola grupe 3 Lige nacija B u septembru Edin Džeko i društvo slavili su trijumfe na gostovanju u Belfastu nad Sjevernom Irskom (2:1) i Zenici protiv Austrije (1:0). 

 

Učitaj još novosti