04. 10. 2018 - 12:49
Najteža kazna u historiji HNL-a: Hajduk žestoko kažnjen zbog...
907
Shares
Najteža kazna u historiji HNL-a: Hajduk žestoko kažnjen zbog sramote na Poljudu!

DO DECEMBRA BEZ PUBLIKE

Najteža kazna u historiji HNL-a: Hajduk žestoko kažnjen zbog sramote na Poljudu!

Sport.ba
04. 10. 2018 - 12:49
0
Shares

U četvrtak je potvrđeno ono što se očekivalo nakon derbija na Poljudu. Hajduk je žestoko kažnjen zbog propusta u organizacije utakmice s Dinamom u kojoj je ozlijeđen i jedan vatrogasac, a domaći igrač Adam Gyurcso je pogođen kamenom.

U saopćenju disciplinskog suca Prve lige Alana Klakočera se navodi:

NK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk-Dinamo. Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62.-68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute. U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen.

Pomoćni trener Hajduka Mario Carević koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5.000 kuna.

Hajduk će tako bez gledatelja odigrati važne utakmice s Osijekom i Rijekom, te susrete s Interom i Slaven Belupom koji su na rasporedu krajem novembra. Poljud će bez gledatelja biti do decembra!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti