03. 10. 2018 - 17:00
SPREMILI PREKO 180 MILIONA: Dvije Bayernove zvijezde glavne...
907
Shares
SPREMILI PREKO 180 MILIONA: Dvije Bayernove zvijezde glavne januarske mete!

ALABA I KIMMICH NA METI BARCELONE

SPREMILI PREKO 180 MILIONA: Dvije Bayernove zvijezde glavne januarske mete!

Sport.ba
03. 10. 2018 - 17:00
0
Shares

Barcelona je, prema izvještajima, imala svoje skaute na sinoćnjoj utakmici Bayerna i Ajaxa u Ligi prvaka. Navodno je ukupno pet igrača koji su bili na njihovom radaru. Dvije ekipe su se ovog utorka sastale na Allianz Areni, dok Barcelona večeras igra protiv Tottenhama na Wembleyu.

Prema Mundo Deportivu, Joshua Kimmich, David Alaba, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt i Nicolas Tagliafico su na njihovom radaru. Navodi se da bi prvi dvojac koštao po 50 miliona eura, dok bi De Jong koštao čak 80 miliona.

Kimmich bi nedvojbeno mogao ponuditi rješenje dugogodišnjeg problema odmah nakon što Nelson Semedo nije posve uvjerljiv, a osim Jordi Albe, prvak La Lige nema mnogo opcija na toj strani, tako da bi možda Alaba ili Tagliafico mogli biti dobra pojačanja.

Ozljeda Samuel Umtitija i Piqueova forma su do sada ove sezone napravili samo probleme u zadnjoj liniji Barcelone, čime bi De Ligt bio razumljiv dodatak ovoj odbrani, a De Jongova tehnička klasa i sposobnost posjeda bi bilo dugoročno rješenje.

Imajući to na umu, svakako treba da se potrude za pet igrača navedenih u izvještaju, ali vrijeme će reći hoće li Barcelona uspjeti dovesti bilo kojeg od navedenih igrača. Veliki dio će također zasigurno ovisiti o tome koliko Barca mora potrošiti iduće godine. Podsjećamo, Katalonci su proteklog ljeta kupili Arthura, Malcoma, Arturo Vidala i Clement Lengleta, ali još niti jedan nije opravdao status pojačanja.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti