03. 10. 2018 - 14:00
KO JE MOMAK KOJI JE SRUŠIO REAL? Vlašićev veličanstven...
907
Shares
KO JE MOMAK KOJI JE SRUŠIO REAL? Vlašićev veličanstven rođendanski pothvat! Bit će glavni igrač Vatrenih

KO JE MOMAK KOJI JE SRUŠIO REAL? Vlašićev veličanstven rođendanski pothvat! Bit će glavni igrač Vatrenih

Sport.ba
03. 10. 2018 - 14:00
0
Shares

Da je li moguće da nam je taj briljant pred našim očima bio brušen - na pogrešan način?! Da su Igor Tudor, Stanko Poklepović, Goran Vučević, Damir Burić, Marjan Pušnik, Joan Carrillo, Nenad Gračan i Ronald Koeman Nikolu Vlašića vidjeli primarno kao krilo, a onda ga je pod svoje uzeo jedan Rus, Viktor Gončarenko, i kao da im poručio: 'Koji ste vi papci!'

Niksi se u CSKA-u preporodio otkako ga je trener stavio u sredinu, kao centralnog ofanzivnog veznjaka! Ne krije oduševljenje u svakom intervjuu, u sedam utakmica do sinoćnje zabio je dva gola uz dvije asistencije, a onda ga je protiv Reala trener gurnuo na dobro poznato krilo i Vlašić je ostvario jedan od vrhunaca karijere: gol Realu u Ligi prvaka! I dokazao da njegovi dosadašnji treneri ipak nisu papci nego je on jednostavno odličan kamo god ga staviš!

Hej, kakav si je samo rođendanski dar poklonio! Dva dana prije prave punoljetnosti, 21. rođendana, Vlašić je u Ligi prvaka srušio branitelja naslova, veliki i moćni Real! Koliko se igrača u povijesti može pohvaliti time, da je prije 21. godine zabio Realu u najvećem natjecanju, i još ktome za pobjedu?! Veličanstveno!

U Hajduku i mladoj reprezentaciji Hrvatske Vlašić je uglavnom igrao na krilu, nerijetko i u vrhu napada. I kod navedenih trenera bio je povremeno središnji ofanzivni veznjak, čak ga je najviše u svom kratkom mandatu ondje stavljao - Hari Vukas.

Šta to znači za reprezentaciju? Zapravo ne mijenja puno na stvari: kako god okrenuo, pozicije na koje on pretendira su najnakrcanije kvalitetom. U sredini su Modrić, Rakitić, Kovačić, Brozović, a na krilima Perišić i Rebić. No, on na popisu mora biti! U ovakvoj formi zasigurno je ispred Roga i Pjace...

Nikola Vlašić velik je sportista, mudar, razuman, realan, odlično vođen. Kad je sa 16 godina dobio bogate ponude iz Engleske, procijenio je da mu je za razvoj bolje ostati u Hajduku. Kad je sazrio, otišao je, ali čim je shvatio da neće dobiti puno šansi u Evertonu, tražio je da ode na posudbu. A kad ga je ulica silom gurala u reprezentaciju, i sam je prošle zime rekao:"Ovakav, kad ne igram, i ne zaslužujem ići na SP!"

Isto je ponavljao i nakon ruske bajke: "Naravno da mi je žao, ali išli su dečki koji su zaslužili, ja nisam igrao u klubu i dočekat ću svoju šansu idući put."

Dočekat će je, sigurno, vrlo brzo. I postat će važan... ma i glavni igrač! Na kojoj god poziciji... Čim mladu vrstu odvede na prvi Euro nakon 18 godina, preuzet će palicu kod Dalića. Sretan rođendan, Niksi!

(Sport.ba/Goal)

Učitaj još novosti