28. 09. 2018 - 15:44
Vettel najbrži na prvom slobodnom treningu u Sochiju
907
Shares
Vettel najbrži na prvom slobodnom treningu u Sochiju

ISPRED VERSTAPPENA I HAMILTONA

Vettel najbrži na prvom slobodnom treningu u Sochiju

Sport.ba
28. 09. 2018 - 15:44
0
Shares

Sebastian Vettel u Ferrariju zabilježio je najbrže vrijeme na prvom slobodnom treningu za VN Rusije ispred Red Bullovog Maxa Verstappena (+0.050) i Mercedesovog Lewisa Hamiltona (+0.330).

Valtteri Bottas (Mercedes) završio je četvrti, Daniel Ricciardo (Red Bull) peti, a Esteban Ocon (Force India) šesti. Najbolju desetorku zatvaraju Kimi Raikkonen (Ferrari), Kevin Magnussen (Haas), Nico Hulkenberg (Renault) te Antonio Giovinazzi (Sauber).

Na početku treninga čekala nas je gužva u pit laneu. Vozači koji će ovog vikenda odraditi kaznu zbog promjene elemenata pogonske jedinice žurili su na stazu kako bi imali što bolju poziciju u kvalifikacijama. Vrijeme izlaska na stazu na prvom slobodnom treningu određuje kako će se implicirati kazne.

Prvi trening donio nam je i nekoliko promjena u vozačkim postavama. Norris (McLaren), Giovinazzi (Sauber), Markelov (Renault) i Latifi (Force India) vozili su umjesto Alonsa, Ericssona, Sainza i Pereza. Za podsjetnik, u Sočiju ćemo gledati iste komponenta guma kao i u Singapuru (soft, ultra soft i hypersoft).

Prvih pola sata prošlo je poprilično mirno. Jedino je Norris imao izlijetanje, ali na njegovu sreću nije oštetio bolid. Ricciardo je držao prvu poziciju ispred Verstappena i Hamiltona. Vozači su koristili ultrasoft i hypersoft gume. Vandoorne je jedini isprobao i soft. Nakon prvih 40 minuta i predaje guma najbrži je bio Verstappen, a slijedili su ga Hamilton, Ricciardo, Bottas, Vettel i Raikkonen.

Što se tiče "B" prvenstva, Ocon se nalazio ispred Hulkenberga i Magnussena. Ricciardo je izašao iz bolida zbog promjene podnice na njegovom RB14. Norris je bio prvi koji se vratio na stazu. Mladi Britanac je ubrzo zatim odradio brže vrijeme od momčadskog kolege Vandoornea. Mercedes je tijekom drugog dijela treninga koristio soft gume, a Ferrari hypersoft.

Vettel je zauzeo prvo mjesto, 4 desetinke ispred Verstappena. Stroll se izvrtio u prvom sektoru i nakon toga se morao vratiti u boks. Verstappen je nakon kruga na hypersoftu popravio svoje vrijeme, ali je ostao na drugom mjestu s 50 tisućinki zaostatka za Vettelom. Hamilton i Bottas su poboljšavali svoja vremena na softu, no nisu mogli ugroziti vodeći dvojac.

Raikkonen se vratio na stazu nešto kasnije od ostalih. Finac je koristio ultrasoft komponentu. Hulkenberg se našao u problemima desetak minuta prije kraja treninga. Nijemcu je javljeno da se vrati u boks zbog kvara na bolidu. Do kraja treninga nije bilo promjena u poretku.

Drugi slobodni trening vozi se od 14 sati!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti