27. 09. 2018 - 22:25
Mirza Teletović završio karijeru, preuzima savez BiH
907
Shares
Mirza Teletović završio karijeru, preuzima savez BiH

LEGENDARNI BH. KOŠARKAŠ

Mirza Teletović završio karijeru, preuzima savez BiH

Sport.ba
27. 09. 2018 - 22:25
0
Shares

Najbolji bh. košarkaš u historiji Mirza Teletović, završio je igračku karijeru. Teletović je krajem prošle godine otišao na novu pauzu zbog problema s plućnom embolijom. Amerikanci su objavili da je igrač Milwaukee Bucksa završio karijeru, no Teletović ih je demantirao i rekao da će još igrati. No jedan od najboljih bosanskohercegovačkih igrača danas je objavio da prestaje igrati košarku te da će se ubuduće baviti radom u košarkaškom savezu.

2a

Teletović će uskoro postati novi član Upravnog odbora što znači da će sistemom rotacije uskoro postati predsjednik saveza te tako zamijeniti Seju Bukvu koji je nedavno podnio ostavku. Novim članom UO-a trebao bi biti imenovan sljedećeg mjeseca.

2g

"Nakon dugo razmišljanja - zašto bih trebao, zbog čega, što će meni u životu nerviranje, sekiracija, borba s vjetrenjačama i sve što ide uz neke odgovorne funkcije - donio sam odluku kako moj život bez košarke nije život. Da, na prijedlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i gospodina Nihada Selimovića pristao sam biti kandidat za Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Ukoliko taj prijedlog prođe na Skupštini Košarkaškog saveza naše zemlje, od novembra, po sistemu rotacije, trebao bih biti i predsjednik Košarkaškog saveza BiH, što će mi biti velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba vratiti na mjesto koje joj i pripada", rekao je Teletović

2

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti