26. 09. 2018 - 11:26
GORI OD BALOTELLIJA I ARNAUTOVIĆA 'Messi nema život, Ronaldo...
907
Shares
GORI OD BALOTELLIJA I ARNAUTOVIĆA 'Messi nema život, Ronaldo poslije treninga pravi 100 sklekova, a ja...'

PABLO DANIEL OSVALDO ZA MARCU

GORI OD BALOTELLIJA I ARNAUTOVIĆA 'Messi nema život, Ronaldo poslije treninga pravi 100 sklekova, a ja...'

Sport.ba
26. 09. 2018 - 11:26
0
Shares

Pablo Daniel Osvaldo jedan je od najekscentričnijih likova u svijetu nogometa. U karijeri je igrao za velikane poput Fiorentine, Rome, Juventusa, Intera, Boce, bio i u talijanskoj reprezentaciji, ali profesionalnog nogometa se zasitio već u 30. godini. Karijeru je prekinuo kako bi se mogao posvetiti - muzici.

pablo-osvaldo

"Svijet nogometa nije bio za mene. Cristiano Ronaldo voli nakon utakmice otići kući napraviti sto sklekova, a ja sam volio otići doma raspaliti roštilj", rekao je Osvaldo u razgovoru Marci pa je nastavio: "Bi li htio biti poput Messija? Ne. Volio bih igrati kao on, ali Messi nema život. Kao da živi u zlatnom zatvoru."

pique-messi"Ne može otići gdje god poželi i u miru popiti piće. Možda njemu to nije ni bitno, ali meni jest. Zamišljam ga kako kupuje najveći TV na svijetu, ali nikada ga ne koristi. Vjerovatno vozi Ferrari, iako živi samo 15 minuta od Barcinog trening centra..."

osvaldoOsvaldova karijera je ostala upamćena po brojnim kontroverzama, udaranjima saigrača, vrijeđanja trenera, sukobima s navijačima... Osvaldo je u karijeri promijenio čak 12 klubova.

"Igrao sam u velikim klubovima. To ponekad uzimam zdravo za gotovo. Danas shvatam da sam imao sreće, ali ne nedostaje mi to. Vjerujte mi."

Inter je napustio nakon sukoba s trenerom Robertom Mancinijem. "Udario sam ga nakon utakmice protiv Juventusa. Pitao sam ga: 'Želiš li tučnjavu?', a on mi je odgovorio: 'Nemoj to govoriti pred svima.' Da me nije potjerao, izgubio bi autoritet. Tada sam otišao u njegov ured plačući, bilo me sram. On je veliki trener s dobrim karakterom."

icardi-osvaldoPa sad nakon svega recite: ima li koji luđi nogometaš od Osvalda? Inače, karijeru je započeo u Huracanu, pa preko Atalante, Leccea, Fiorentine, Bologne, Espanyola, Rome, Southamptona, Juventusa i Porta završio u Boca Juniorsima – a prije dvije godine se s 30 godina na leđima, odlučio povuči...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti