24. 09. 2018 - 13:28
Inter krenuo u veliku akciju: Sjajni Francuz u prvom planu,...
907
Shares
Inter krenuo u veliku akciju: Sjajni Francuz u prvom planu, transfer izvjestan već u januaru

VEZNJAK LYONA ODUŠEVIO ČELNIKE NERAZZURRA

Inter krenuo u veliku akciju: Sjajni Francuz u prvom planu, transfer izvjestan već u januaru

Sport.ba
24. 09. 2018 - 13:28
0
Shares

Inter je veoma loše započeo novu sezonu u Seriji A, ali je u posljednje vrijeme zabilježio neke važne trijumfe. Za vikend je savladana izuzetno neugodna Sampdorija i to u Genoi. Marcelo Brozović je duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio za tri ogromna boda.

Nerazzurri se već uveliko spremaju za januar i sigurno će biti izuzetno ažurni. Na meti je fudbaler Lyona Lucas Tousart, tvrdi Calcciomercato. Mladi Francuz je igrač koji obećava i na kome francuski klub može dobro zaraditi. Među Lavove je stigao 2015. za tri miliona eura iz Valenciennesa. Sada vrijedni čak 10 puta više.

lucas-tousart

Po italijanskim medijima, Inter je već poslao skauta koji će pratiti igre dvadesetjednogodišnjeg veznog igrača. Ono što se izdavaju kao kvaliteti ovog fudbalera jeste lako snalaženje u 4-2-3-1 formaciji, formaciju koju preferira milanski klub i njegova sigurnost u iznošenju lopte.

tousart

Još uvijek nije sasvim sigurno da li će ponuda biti poslata u januaru ili na kraju sezone. U igri za sjajnog veznjaka je i Tottenham, kojeg je Inter protekle sedmice savladao nakon preokreta u Ligi prvaka. Pitanje je mogu li Nerazzurri dobiti i ovu bitku?!

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti