23. 09. 2018 - 22:47
SLIJEDI LI MEČ STOLJEĆA? Fury izvrijeđao prvaka: Se**njo...
907
Shares
SLIJEDI LI MEČ STOLJEĆA? Fury  izvrijeđao prvaka: Se**njo jedan. Glavu ću ti otkinuti, kukavico!

KRALJ CIGANA OBRUŠIO SE NA BRITANCA

SLIJEDI LI MEČ STOLJEĆA? Fury izvrijeđao prvaka: Se**njo jedan. Glavu ću ti otkinuti, kukavico!

Sport.ba
23. 09. 2018 - 22:47
0
Shares

Ugovori su potpisani i jučer je i zvanično potvrđeno da će Wilder upravo protiv Furyja braniti titulu prvaka svijeta, 1. decembra ove godine. Sljedeće sedmice će biti objavljeno i mjesto održavanja borbe, koje će po svemu sudeći biti u SAD-u, a vjerovatno će se birati između Los Angelesa i Las Vegasa. Promotivna turneja počet će 1. oktobra u Londonu, te će se nastaviti u New Yorku i Los Angelesu.

"Dva najbolja teškaša jedan protiv drugog, borba najboljih koji će ljudima dati ono što žele", poručio je Wilder na društvenim mrežama i ubrzo dobio poruku od Furyja: "Znam da jako udaraš, znam da si nepobijeđen, znam i da imaš dug jezik, znam da želih pobijediti, ali ne želiš ovo kao ja... Ne možeš me pobijediti, ja imam više srca, nametnutuću svoju volju i ti ćeš odustati, obećavam ti. Ova brada ne ide nigdje, sve će primiti, a onda ću ja detonirati".

wilderrUpravo je Fury bio prvi bokser koji je prekinuo nestvarnu dominaciju Vladimira Klička. "Kralj cigana" je ubrzo nakon pobjede u tom duelu 2015. krenuo strmoglavo ka dnu, imao je dosta privatnih problema, odao se porocima, a čak je prijetio da će oduzeti sebi život.

Anthony Joshua sinoć je pobijedio Povetkina i tako dobio priliku da bira protivnike za sljedeći meč koji će se održati u aprilu sljedeće godine. Britanac je nakon meča izjavio da čeka protivnika.

joshua

“Za večeras smo završili posao i sada ćemo razmišljati o 13. aprilu. Koga biste željeli za mog sljedećeg protivnika? Meni je svejedno. Čekam da se jave izazivači. Sretno obojici (Fury-Wilder), ali vidjet ćemo ko će to biti”, izjavio je Joshua.

Njegov menadžer Eddie Hearn pohvalio je Joshuu i istaknuo dva imena koja bi mogla s njim u ring. Ni govora o Furyju…

joshua-vs-klicko

“Joshua nije šampion Instagrama, on je pravi šampion svijeta. Sada nam je cilj da bude apsolutni šampion. Idemo ponovo pregovarati s timom Deontaya Wildera. Ako ne bude Wilder, Anthony će se u aprilu boriti protiv Dilliana Whytea”, rekao je Hearn.

“Anthony Joshua i njegov tim najobičniji su seronje! Nikad me neće vidjeti u ringu protiv tog tipa kojem bih otkinuo glavu. Prespor je za mene. Mogu mi se javiti kad im narastu muda. No ne zamjeram im, ko bi htio u ring sa mnom? Pa ja sam svjetski prvak, imam 27 od 27”, poručio je Fury na Instagramu pa nastavio u istom tonu:

fury-klicko

“Čujem da priča, ako ne bude Wilder, neka bude Dillian Whyte. Niko ne spominje mene, svjetskog prvaka. Ali nema šanse da me vidite u ringu s njim, to se nikad neće dogoditi! Samo neka se on bori s 39-godišnjacima upola manjim od njega. Ja se borim protiv jednog od najvećeg teškaša današnjice, Wildera. Joshua nije ni blizu. Spor je i predvidljiv, vidi se da me izbjegava. No da sam ja Joshua, isto bih napravio. Propalico, ne znaš boksati i usrao si se. Bila bi to lagana pobjeda.”

(Sport.ba)

Učitaj još novosti