20. 09. 2018 - 12:15
LUKA DOVODIO ODBRANU ROME DO LUDILA Saigrač 'opalio šamar'...
907
Shares
LUKA DOVODIO ODBRANU ROME DO LUDILA Saigrač 'opalio šamar' Modriću: Zlatnu loptu zaslužuje...

CASEMIRO DAJE PREDNOST RONALDU

LUKA DOVODIO ODBRANU ROME DO LUDILA Saigrač 'opalio šamar' Modriću: Zlatnu loptu zaslužuje...

Sport.ba
20. 09. 2018 - 12:15
0
Shares

Real Madrid sinoć je bez prevelikih problema savladao polufinalista prošlosezonske lige prvaka, Romu. Pogodak u prvom pa još dva u drugom dijelu, a moglo je biti i daleko više. Odlično je Real izgledao, baš u duhu aktuelnog trostrukog evropskog prvaka. Liga prvaka im je očito ogroman magnet. Sa ili bez Cristiana Ronalda.

"Dobili smo lanjskog polufinalistu, moramo cijeniti kakvu smo utakmicu odigrali. Ja bih rekao, gotovo savršenu! Najvažnije je što smo stvorili 30 prilika za gol", ističe brazilski veznjak Casemiro.

casemiro-psg-real-madrid-champions-league-06032018jpg-1m8qyzmtdbshz1p5t16tga513g

Teško je nekoga izdvojiti, ali vezna linija Reala pojela je Rominu.

"Ne znam imamo li tradicionalnu vezu, ali Luka Modrić, Toni Kroos, Isco i ja znamo se dugo. Oni imaju impresivnu kvalitetu i sve je lakše s njima. Osjećam se vrlo ugodno igrajući uz njih", dodao je Realov "razarač" u vezi koji je ipak 'udijelio pljusku' svom suigraču Modriću.

modric2

"Ove je godine Luka bio spektakularan, ali ja bih Zlatnu loptu dao Cristianu Ronaldu jer je bio najbolji kroz cijelu prošlu sezonu!"

ronaldoUtakmicom protiv Rome bio je zadovoljan i trener Julen Lopetegui koji je naglasio da je pobjeda zaslužena. Sa čime se svako ko je gledao, mora jednostavno složiti.

"Zasluge idu igračima. Fantastično rade na treninzima, imaju odličan pristup i to je pomoglo da napredujemo u svim aspektima igre."

real

Na gol je Lopetegui stavio Navasa, Courtois je završio na klupi.

"Koju god odluku oko golmana donesem, opcije su uvijek sjajne. A nema nikakvih problema. Profesionalci smo, pričamo normalno i prirodno."

bale2

Gareth Bale je bio strijelac, čovjek je baš eksplodirao otkako nema Cristiana Ronalda.

"Osjeća li se ugodnije i komfornije bez Cristiana? Neću se dati uvući u te i takve ocjene, to prepuštam vama novinarima..."

A Luka je i sinoć bio na visini zadatka. U nekoliko navrata je do ludila dovodio odbranu Vučice, a izdvojili smo sjajnu asistenciju za Balea...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti