20. 09. 2018 - 08:40
HRVAT IMA ČAROBNI ŠTAPIĆ Kovač opet oživljava karijere: Učinio...
907
Shares
HRVAT IMA ČAROBNI ŠTAPIĆ Kovač opet oživljava karijere: Učinio je nešto nevjerovatno i hrabro

RENATO SANCHES ODUŠEVIO SINOĆ

HRVAT IMA ČAROBNI ŠTAPIĆ Kovač opet oživljava karijere: Učinio je nešto nevjerovatno i hrabro

Sport.ba
20. 09. 2018 - 08:40
0
Shares

Niko Kovač uspješno je startao u Ligu prvaka pobjedom kod Benfice s laganih 2:0. Hrvatski trener na teren je izveo postavu u čijem je srcu bio mladi Renato Sanches koji je nakon više od godinu dana opet započeo jedan zvanični meč za Bavarce i oduševio.

Dugo se tražio od kad je stigao u Bayern, bila je tu i posudba u Swansea, ali ako je neko poznat po oživljavanju karijera to je onda svakako hrvatski stručnjak bh. korijena. Sanches je jučer bio jedan od najboljih na terenu, a postigao je i pogodak protiv svoje bivše ekipe.

1

Mladi Portugalac je povukao napad, a nakon što su se u akciju uključili i Lewandowski, Ribery i James, lopta je ponovo došla do Sanchesa koji lagano pogađa za konačnih 2:0. Stadion Benfice aplaudirao je Sanchesu nakon utakmice, a Kovač je bio zadovoljan prikazanim:

˝Sretan sam. Rekao sam već da Renato neće samo putovati s nama, ali nakon što Thiago nije mogao pomislio sam da je pravo vrijeme da starta. To što je učinio je specijalno, vidjeli ste zašto je takav igrač u svojoj dobi. Visoko je tehnički potkovan, jak je i još je i zabio pogodak. Ono što su učinili domaći navijači za njega je sjajno˝.

Kovač je za sada vrlo uspješan na klupi Bayerna, djeluje vrlo samouvjereno u najvećoj fazi svoje trenerske karijere, a i sam je priznao da je zadovoljan kako se stvari razvijaju na početku sezone:

kovac

˝Znamo da Benfica ima sjajnu momčad, brzi su, jaki u napadu i pokušavaju ti brzo zabiti. Morali smo se boriti, imali smo još puno prilika koje nismo zabili, mogli smo ranije riješiti stvari. Želimo doći što dalje u Ligi prvaka, moramo ostati fokusirani, znamo da će nas svi željeti srušiti˝.

Kovač je ovom rutinskom pobjedom samo nastavio uspješan niz novih trenera Bayerna u Ligi prvaka - zadnja sedmorica su uspjela pobijediti u svom prvom susreta bez da prime gol.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti