19. 09. 2018 - 14:21
ALLEGRI STVARA NAJJAČI TIM U HISTORIJI: Želje su samo dvije -...
907
Shares
ALLEGRI STVARA NAJJAČI TIM U HISTORIJI: Želje su samo dvije - s njima mogu vladati dugo Evropom

ISCO I KANTE NA POPISU

ALLEGRI STVARA NAJJAČI TIM U HISTORIJI: Želje su samo dvije - s njima mogu vladati dugo Evropom

Sport.ba
19. 09. 2018 - 14:21
0
Shares

Juventus je već nanizao sedam uzastopnih naslova u Serie A, a sudeći po startu nove sezone, osmi naslov teško da će neko ugroziti. Pogotovo jer je tu sada i Cristiano Ronaldo, koji je za vikend s dva pogotka srušio Sassuolo.

ronaldo-dybala

Uprkos tome, Stara dama ne zadovoljava i napravit će sve da osvoje Ligu prvaka, trofej koji se u Torinu čeka još od  daleke1996. godine. U međuvremenu su izgubili čak pet finala (1997., 1998., 2003., 2015. i 2017. godine) i novi poraz u finalu više ne smije doći u obzir. Pogotovo kada se gleda uloženo.

juventus

Kako bi ostvarili željeni cilj, vć su ovo ljeto za 117 miliona eura šokirali nogometni svijet i doveli Cristiana Ronalda u svoje redove, ali to nije dovoljno. Prema pisanju talijanskog Calciomercata, trener Juvea Max Allegri u svojim redovima želi vidjeti još dvije superzvijezde.

isco-cropped-1s888xxwao37n16jd6bc1uabsh

Prvi pik je Isco, veznjak koji konačno dobiva sve veću pažnju u Real Madridu i koji je nezamjenjiv u početnoj postavi reprezentacije Španije. Allegri je već saopćio čelnicima Juvea da je Isco glavna meta sljedećeg ljeta. 

kante-igrac-sezone

Druga velika želja stratega talijanskog prvaka je N'Golo Kante, po mnogima najbolji zadnji vezni na svijetu. Iako je Juve na toj poziciji sjajno pokriven s Matuidijem, Khedirom i Canom, dolazak Kantea ipak bi podignuo snagu Juventusovog veznog reda na još veću razinu i Allegri ne želi štedjeti novac u ovoj operaciji. Kante - Pjanić je dvojac koji zvuči fanstastično.

pjanic

Ako samo jednog od ove dvojice Juventus uspije dovesti, postat će značajno jači i definitivno nedodirljivi za konkurenciju u Italiji. Ako stignu obje mete, Juve će imati zastrašujuću ekipu, možda i najjaču u Evropi. Barem na papiru...

(Sport.ba) 

Učitaj još novosti