18. 09. 2018 - 22:07
Bilal Šuman: Na pripreme dolaze danske legende Boesen i Hvidt
907
Shares
Bilal Šuman: Na pripreme dolaze danske legende Boesen i Hvidt

BH SELEKTOR NAJAVIO NIKAD BOLJE PRIPREME

Bilal Šuman: Na pripreme dolaze danske legende Boesen i Hvidt

Sport.ba
18. 09. 2018 - 22:07
0
Shares

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine istakao je da se za početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine priprema kao da "smo Francuska ili Danska".

Naglašava da je već sastavio spisak od 28 igrača koje mora prijaviti Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) i da je napravio plan priprema, te da će mu u radu pomagati legenda danskog rukometa Lasse Boesen, a da će nekada jedan od najboljih golmana svijeta Kasper Hvidt doći kao gost. 

"Napravio sam spisak igrača i plan priprema. Čekam samo zvanično obavještenje iz EHF-a do kada je rok za prijavu igrača za kvalifikacije. Mislim da će dopis stići do kraja ove ili početkom sljedeće sedmice. Napravio sam spisak od 28 igrača, ali ću za prijavu čekati do posljednjeg trenutka, jer se uvijek može dogoditi nešto nepredviđeno", pričao je Šuman, dodavši: 

"Trebali bi se okupiti u nedjelju 21. oktobra. Svaki dan je jako važan, jer već 25. oktobra igramo u gostima kod Bjelorusije. Oni su promijenili termin odigravanja utakmice, pa ćemo morati i mi isto uraditi sa ogledom protiv Češke u Tuzli. Bilo je planirano da igramo 27. oktobra, ali ćemo probati pomjeriti za dan kasnije."

(Sport.ba/Agencije)

Učitaj još novosti