15. 09. 2018 - 13:14
RASIPANJU JE KRAJ: Uvodi se reforma sistema transfera, ali i...
907
Shares
RASIPANJU JE KRAJ: Uvodi se reforma sistema transfera, ali i porez za najrastrošnije klubove

FIFA ODLUČILA

RASIPANJU JE KRAJ: Uvodi se reforma sistema transfera, ali i porez za najrastrošnije klubove

Sport.ba
15. 09. 2018 - 13:14
0
Shares

Čini se da je Fifa odlučila stati na kraj basnoslovnim ciframa u nogometu i radi na reformi sustava transfera igrača! Posebna komisija Međunarodnog nogometnog saveza predložila je korištenje algoritma kojim bi se izračunavale odštete za igrače čime bi se izbjeglo plaćanje sve većih iznosa, a razmišlja se i o uvođenju poreza na luksuz za najrastrošnije klubove. 

"Sustav transfera igrača se pretvara u špekulativno tržište što nije pošteno prema klubovima koji proizvode igrače, a koji su temelj profesionalnog sporta. Stoga su neophodni mehanizmi kako bi se postigla transparentnost i objektivnost u izračunavanju odšteta kod transfera", stoji u izvještaju komisije.

Algoritmima bi se prema matematičkim pravilima izračunavala vrijednost igrača i njihova bi odšteta bila unaprijed poznata, a cifra bi, naravno, ostala u granicama normale. Uvođenjem poreza osnovao bi se ford solidarnosti koji bi se punio novcem od najbogatijih transfera.

Također, predloženo je i uvođenje ograničenja broja igrača koje klubovi u isto vrijeme mogu poslati na posudbu. Sada je riječ o osam igrača, a želja je da se taj broj smanji na šest.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti