15. 09. 2018 - 10:50
Derbi kola Pod Bijelim brijegom, Sarajevo dočekuje Tuzla City
907
Shares
Derbi kola Pod Bijelim brijegom, Sarajevo dočekuje Tuzla City

PREMIJER LIGA BIH, 9. KOLO

Derbi kola Pod Bijelim brijegom, Sarajevo dočekuje Tuzla City

Sport.ba
15. 09. 2018 - 10:50
0
Shares

Nakon dvosedmične pauze zbog reprezentativne pauze, susretima devetog kola nastavlja se takmičenje u Premijer ligi BiH. Danas su na programu tri meča, a derbi se igra večeras u Mostaru uz direktan prijenos na BHT1. Aktuelni prvak Zrinjski će u hercegovačkom derbiju dočekati Široki Brijeg.

"Ova utakmica sigurno će biti teška za nas, iako možemo reći da smo u ovom trenutku u boljoj formi nego Široki. Ali, to nam je po tradiciji opasan protivnik, koji u Mostaru uvijek igra kvalitetno", kazao je Blaž Slišković.

Strateg Mostaraca istakao je kako ga posebno raduje i optimizmom puni posljednja prvenstvena utakmica Zrinjskog na gostovanju kod Krupe (pobjeda Zrinjskog 2:1).

"Po mom mišljenju, odigrali smo jednu od najkvalitetnijih utakmica otkad je Krupa u Premijer ligi BiH. Uvijek smo se protiv njih mučili, ali u toj utakmici je sve izgledalo dobro od prve do zadnje minute. Iako smo gubili, vjerovao sam da ćemo pobijediti, i tako je i bilo. Posebno me raduje trkačka moć koja se popravila u odnosu na utakmice protiv Zvijezde i posebno protiv Tuzle, gdje smo izgledali nemoćno, rekao bih čak jadno", dodao je trener Zrinjskog.

Osim ovog duela, danas se igraju još mečevi Zvijezda 09 - Krupa i Sarajevo - Tuzla City.

"Osvježili smo ekipu i kvalitetno radili. Mišljenja sam da spremno i motivisano dočekujemo ovu utakmicu sa željom da pobijedimo. Tuzla City je ekipa koja očigledno puno bolje i kvalitetnije igra u gostima. Puno problema su napravili i Zrinjskom i Širokom Brijegu tako da nas očekuje jako nezgodna utakmica u kojoj će oni u nekoj zatvorenijoj varijanti čekati svoju šansu. Nadam se da ćemo imati bolju realizaciju nego u posljednje dvije-tri utakmice",  kazao je Husref Musemić, šef struke Bordo kluba pred večerašnji duel na Koševu.

Sutra od 16:30 sati igraju GOŠK i Mladost, dok će kolo završiti susretom između Željezničara i Radnika na Grbavici. Podsjećamo, Sloboda je jučer s 1:0 savladala Čelik u Tuzli.

– subota, 15. septembra:

Zvijezda 09 – Krupa (16.30)
Sarajevo – Tuzla City (19.30, Moja TV)
Zrinjski – Široki (20.00, BHT1)

– nedjelja, 16. septembra:

Gošk – Mladost (16.30)
Željezničar – Radnik (19.30, Moja TV)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti