13. 09. 2018 - 19:53
Košarkaši BiH u egal završnici poraženi od Finske
907
Shares
Košarkaši BiH u egal završnici poraženi od Finske

BEZ KONCENTRACIJE NA KRAJU

Košarkaši BiH u egal završnici poraženi od Finske

Sport.ba
13. 09. 2018 - 19:53
0
Shares

Reprezentacije Bih u nezvjesnoj završnici, poražena je od selekcije Finske rezutatom 85:81. Finci su dobro tovorili meč, kontrolisali su prvu dionicu igre, ali nisu uspjevali napraviti značajniju razliku. Ipak, na samom kraju orvu, te početku druge četvrtine, Finci prave odličnu seriju, izolirali su Nurkića i otišli na velikih 17 razlike u tom trenutku.

bih1

Uspjela je potom bh. selekcija da se malo oporavi. Vezali su izabranici Jasmina Repeše nekoliko dobrih reakcija u odbrani, Atić se posebno isticao na obje strane parketa i BiH je došla na samo minus sedam (31:24). Međutim, Finska ponovo podiže prednost. Imali su većim dijelom drugog perioda dvocifrenu razliku, a na odmor se otišlo sa plus devet u njihovu korist, 43:34. U trećoj dionici igre, naši koparkaši potpuno su pali, što su Finci skupo naplatili. Bh. tim je bio potpuno razbijen.

bih

Prednost se povećavala i u posljednju dionicu se nakon četiri vezana poena Jantunena otišlo sa 21 razlike, 70:49. Probudio se bh. tim u finišu ovog meča. Uspjeli su dobrom odbranom da se vrate koliko-toliko u meču. Došli su do minus četiri na dva minuta do kraja (81:77) i meč je bio ponovo otvoren. Nakon dobre odbrane Musa je stao na liniju bacanja. Pogodio je jednu i na 1:20 do kraja došli smo do minus tri, 81:78. Murphy je potom siguran sa linije bacanja, Nurkić gubi loptu u napadu i Finska poenima Koponena ponovo diže prednost na sedam razlike 85:78. Ovi poeni Koponena značili su kraj nade za našu selekciju, a ostaje žal za manjkom koncentracije u ključnim trenucima meča.

bih3

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti