12. 09. 2018 - 21:24
FRANCUZI DONOSE SENZACIJU: Dogovor pao, tržište će tek da zadrhti!
907
Shares
FRANCUZI DONOSE SENZACIJU: Dogovor pao, tržište će tek da zadrhti!

NEYMAR SE DOGOVORIO S REALOM?!

FRANCUZI DONOSE SENZACIJU: Dogovor pao, tržište će tek da zadrhti!

Sport.ba
12. 09. 2018 - 21:24
0
Shares

Brazilski fudbaler Neymar šokirao je kompletnu sportsku javnost prešavši prošlog ljeta iz Barcelone u PSG za čak 222 miliona eura. To je i dalje rekord, iako je fudbalska pijaca potpuno "odlijepila". Ovog ljeta nagađalo se da bi Ney mogao pojačati Real i tako zabosti Barci nož u leđa, ali je ipak ostao u Parizu.

Međutim, Kraljevi su ostali bez Cristijana Ronalda i upravo u Brazilcu vide savršenu zamjenu za odličnog Portugalca. Spominjao se i mogući povratak na "Nou Camp", ali od toga, sasvim je izvjesno, neće biti aspolutno ništa.

ronaldo3
Francuski Le10 sport tvrdi da već neko vrijeme traju pregovori Neymarovog oca, koji obnaša i ulogu njegovog menadžera i Reala, a navodno je pao i dogovor. Pomenuti portal tvrdi da je Brazilac postigao dogovor s evropskim prvacima, te da će Florentino Perez sada samo morati "slomiti" šeike da prodaju prvu zvijezdu.Očekuje se da bi ovaj transfer mogao biti realizovan narednog ljeta.

neymar1

26-godišnjak bi tako mogao samo navuči dodatni bijes navijača Barcelone na sebe. Podsjećamo, Neymar je u Barceloni proveo četiri godine i osvojio je sve što se moglo osvojiti s katalonskim gigantom, a onda je navodno želio veće izazove i otišao na "Park prinčeva". Kažemo navodno jer mnogi smatraju da je zapravo poletio za parama kojim su mu mahali šeici.

psg

Tamošnji mediji tvrde da je Brazilac izrazio želju da se jednog dana vrati na "Nou Camp", te da je predsjednik Barcelone Bartomeu pozdravio tu ideju. Sigurno je da taj transfer ne treba očekivati u januaru, ali narednog ljeta - ko zna. Moguće je da tada aktuelne španske prvake napusti Luis Suarez, a onda bi Neymar bio legitimna meta...

barcelona-messi-suarez-dembele-coutinho

Međutim, čini se da je Ney ipak puno bliži transferu na "Santiago Bernabeu", a njegov zemljak Rivaldo je čak ustvrdio kako je uvjeren da će bivši as Barce jednog dana obući dres Reala. Svemu tome u prilog ide i činjenica da je cijenjeni AS pisao o tome kako će Brazilac biti primarna meta Kraljeva narednog ljeta. Sigurno je da nas očekuje pakleno ljeto 2019. godine...

neymar-brazil

neymar2

neymar1

neymar

ney

neymar3

ronaldo-neymar-700x367

(Sport.ba)

Učitaj još novosti