12. 09. 2018 - 09:10
Prosinečki zadovoljan nastupom i pobjedom bh. selekcije
907
Shares
Prosinečki zadovoljan nastupom i pobjedom bh. selekcije

6 BODOVA IU 2 UTAKMICE

Prosinečki zadovoljan nastupom i pobjedom bh. selekcije

Sport.ba
12. 09. 2018 - 09:10
0
Shares

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon sinoćnjeg trijumfa u Zenici protiv Austrije s 1:0 (0:0) u okviru 2. kolu UEFA Lige nacija, nalazi se na čelu Grupe 3 s maksimalnih šest bodova.

Jedini gol na utakmici postigao je Edin Džeko, a bio je ovo ujedno i prvi trijumf bh. tima u međusobnim duelima protiv Austrijanaca. Prethodna su dva okončana neriješenim rezultatom, dok su jednom trijumfovali Austrijanci.

"Mogu biti prezadovoljan, jer momci su stvarno odigrali dobro. Dali su sve od sebe i ja im čestitam. Moramo biti zadovoljni svim aspektima – od odbrane, sredine…na kraju smo dali i taj jedan gol.", kazao je bh. selektor Robert Prosinečki, koji je istakao zadovoljstvo što nakon dva meča bh. tim ima svih šest bodova.

Na pitanje da li će nešto mijenjati u narednim mečevima, Prosinečki je odgovorio da je zadovoljan viđenim.

"Sigurno da može i bolje. Uvijek može bolje. Ali, protiv ovakvih reprezentacija…Austrija je imala jednu šansu, mislim. Možda smo mogli bolje igrati naprijed, ali momcima ništa ne mogu prigovoriti."

"Moram biti zadovoljan, pogotovo nakon utakmice u Sjevernoj Irskoj, koju nismo odigrali dobro, ali smo i tu utakmicu pobijedili", podsjetio je Prosinečki.

On je dodao kako ima još nekoliko igrača koji će mu u narednim mečevima biti na raspolaganju, a za večerašnji trijumf zahvalio je i navijačima koji su ih, kazao je, nosili do pobjede. Pogotovo u finišu, kada su stvorili još jednu dobru šansu za drugi gol.

(Sport.ba/Agencije)

Učitaj još novosti