10. 09. 2018 - 20:08
Hurem: "Fudbalerke Chelseaja zarađuju više od fudbalera u...
907
Shares
Hurem:

TRENER SFK2000

Hurem: "Fudbalerke Chelseaja zarađuju više od fudbalera u Premier ligi BiH"

Sport.ba
10. 09. 2018 - 20:08
0
Shares

Najbolji ženski tim u BiH ekipa SFK2000 ugostit će u srijedu od 16 sati veliki Chelsea. Meč je najavila izbornica ekipe SFK, Samira Hurem.

"Dolazi nam velika ekipa Chelseaja, koja je među četiti u Evropi. One su svakako favoritkinje, ali imamo i mi svoje želje i ciljeve. Malo me iznenađuje da jedna velika ekipa nije željela sarađivati u komunikaciji. Sigurno se nećemo obrukati. Obezbijedit ćemo im sve uslove. Ipak, iznenadilo me što nisu pokazali neki pozitivan pristup prema nama”, kazala je Hurem.

sfk

Potom je Samira “zasula” komplimentima engleski tim. “One su dvostruke prvakinje Engleske, većina igračica igra za reprezentaciju. To je tim koji se može porediti sa muškim timovima na vrhunskom nivou. Sigurno imaju kvalitet, fizički su domininante… Ali mi znamo pružiti otpor, iako nemamo argumente da kažemo da nisu favoriti. To su igračice koje imaju veća primanja nego igrači u muškim ekipama u BiH”, kazala je Hurem.

Azra Numanović, generalni sekretar kluba kaže da je sve spremno za spektal. “Sve je odrađeno kako treba. Koševo je spremno, mi smo isto spremne. Chelsea je veliki tim, isto kao i muški tim. Ovo je jedna od najvećih utakmica bh. fudbala u zadnjih 20 godina. Nadam se velikoj podršci publike”, kazala je Numanović.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti