10. 09. 2018 - 11:26
Zvijezda Premiershipa iskrena: Nisam sretan! Kod kuće moram...
907
Shares
Zvijezda Premiershipa iskrena: Nisam sretan! Kod kuće moram usisavati! Bolje i to nego da...

ALEXANDER-ARNOLD ZA GUARDIAN

Zvijezda Premiershipa iskrena: Nisam sretan! Kod kuće moram usisavati! Bolje i to nego da...

Sport.ba
10. 09. 2018 - 11:26
0
Shares

Na pitanje koji mu je najbolji trenutak 2018. godine, Liverpoolov i engleski desni bek Trent Alexander-Arnold (19) zastao je, pa rekao: "Osmijesi na licima moje porodice kad sam igrao za reprezentaciju u Rusiji. Nema mnogo obitelji koje se mogu time pohvaliti." Počinje tako njegov intervju za Guardian u sjajnoj godini za njega.

61396460-trent-alexanderarnold

“Jako sam sretan jer svi dok odrastamo sanjamo da postanemo nogometaši, pa zaigramo za svoj omiljeni klub. Ja taj san živim, kao tek možda jedan do dva posto mladića. Roditelji su me cijelo vrijeme u tome podržavali, ali i učinili me svjesnim da možda neću uspjeti, pa da ne odbacim obrazovanje. I svakome treba obrazovanje, bez obzira na to što radio."

trent-alexander-arnold-liverpool

"Nekad sam prenaglašeno pokazivao emcije i toga sam se morao riješiti jer suparnici su to brzo shvatili i počeli me ciljati. Na utakmici ne smiješ pognuti glavu ni na sekundu, a na treningu su me namjerno ciljali, išli oštro, čak i ulazili u svađe sa mnom, samo kako bih se naučio ostati hladan. Čak i ako pogledate Stevena Gerrarda na početku, gubio je glavu i dobivao kartone."

arnold-liverpoolPohvalio je iskustvo Sergija Ramosa, te naglasio da je odrastao gledajući Fabija Cannavara i Philippa Lahma, ali...

"Moji su junaci bili Liverpool i Jamie Carragher. Uopće nisam razmišljao da igram za Bayern, samo sam htio biti Liverpoolov igrač."

arnold-mane-firmino-liverpoolDobro se sjeća ponosa kad se kao 9-godišnjak slikao s Carragherom. Danas je on uzor klincima.

"Teško mi je zamisliti da djeca danas gledaju mene kao što sam ja gledao Carraghera i Gerrarda, ali možda je tako. Nadam se da sam dobar uzor, da ih nadahnjujem da rade još više."

arnoldNa SP-u je igrao jednu utakmicu, protiv Belgije, kada je Southgate odmarao dobar dio prvotimaca, pa tako i Kierana Trippiera. Nada se da će dobiti šansu u utorak  protiv Švicarske u Leicesteru.

arnold1

"Više volim da Engleska igra u raznim gradovima, prirodnije mi je nego da je svaka na Wembleyu. Ja sam debitovao u Leedsu i osjećao ljubav i podršku navijača."

A unatoč tome što zarađuje 40.000 funti sedmično, živi s roditeljima u rodnoj kući.

arnold2
"Ne razmišljam o tome da se preselim, to može pričekati. Svi u kući imamo svoje dužnosti, tako i ja. Moje je usisavanje. Nisam najsretniji, ali bolje to nego da perem posuđe!", zaključio je.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti