10. 09. 2018 - 08:36
NEKADAŠNJI NAPADAČ REDSA OTKRIVA PIKANTERIJE: Ronaldo je...
907
Shares
NEKADAŠNJI NAPADAČ REDSA OTKRIVA PIKANTERIJE: Ronaldo je POTPUNO GOL stajao pred ogledalom u svlačionici i govorio:

CROUCH OBJAVIO KNJIGU

NEKADAŠNJI NAPADAČ REDSA OTKRIVA PIKANTERIJE: Ronaldo je POTPUNO GOL stajao pred ogledalom u svlačionici i govorio: "Ja sam..."

Sport.ba
10. 09. 2018 - 08:36
0
Shares

Peter Crouch, nekadašnji napadač Liverpoola je objavio knjigu i nazvao ju je How To Be A Footballer, a prema dijelovima koje je objavio Daily Mail, čini se da je riječ o nevjerovatno zanimljivom, inteligentnom i iskrenom djelu koje bi svaki ljubitelj nogometa poželio pročitati.

U njoj se tako našao i jedan odlomak posvećen Cristianu Ronaldu. Tačnije, Crouch je u knjizi prepričao ono što je svojim kolegama ispričao Rio Ferdinand o Ronaldu i o njegovom ponašanju u svlačionici u vrijeme dok su zajedno igrali u Manchester Unitedu.

crouch

 "Rio Ferdinand nam je pričao priče o tome kako bi Cristiano Ronaldo stao gol ispred ogledala u svlačionici, rukama prolazio kroz svoju kosu i govorio: 'Wow, kako sam lijep'. Ostali igrači Uniteda su ga pokušali zezati pa su mu dobacivali: 'Ma kako god, Messi je i dalje bolji igrač od tebe'".

dg719-ronaldo2"Ronaldo se nije previše primao na njihova dobacivanja. Svaki put kad mu je netko rekao da je Messi bolji od njega on bi stisnuo ramena, nasmijao se i rekao: 'A da. Ali Messi ne izgleda ovako...'"

cristiano-ronaldo-muscle-supplementsOsim o Ronaldu, Crouch je prepričao i kako je nakon potpisivanja za Liverpool odlučio kupiti Aston Martin, iako uopće ne voli automobile. A u vožnji gradom je na semaforu pokraj sebe ugledao Roya Keanea. Crouch mu je, pod uzbuđenjem zbog velikog transfera i slave koja mu se smiješila, kimnuo glavom, namignuo mu, čak i pokazao prstom prema njemu, smatrajući to cool gestom, ali nije dobio reakciju kakvoj se nadao.

ferguson-keane

Keane je nemilice gledao u njega s izrazom gađenja, krenuo je odmahivati glavom i bez pozdrava otišao dalje čim se upalilo zeleno svjetlo. Crouch je odmah sljedeći dan prodao automobil, a Roya Keanea je prozvao svojom "odsutnom savješću, duhovnim vođom modernog nogometaša". I nikada nakon toga nije napravio nešto samo zato "jer to rade nogometaši".

beckhamMeđu zanimljivijim anegdotama je svakako i ona o tetovaži Davida Beckhama. Legendarni Englez je otišao izraditi ime svoje supruge Victorije na sanskrtu (staroindijski), ali je dobio remek djelo s natpisom 'Vihctoria'. A kaže i kako je bivši napadač Aston Ville John Carew želio napraviti tetovažu s natpisom 'Moj život, moja pravila', ali je na vratu dobio rečenicu koja zapravo u prijevodu znači 'Moj život, moja menstruacija'!

john-carew

Crouch se pohvalio i kako je bio uvjeren da mu se nabacivala prezgodna žena u predvorju hotela, a kada se pohvalio saigračima, ispalo je da je riječ o partnerici Xabija Alonsa. I ne, nije mu se nabacivala...

cristiano-ronaldo

cristiano

cristiano-ronaldo

cr

2

1cr

1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti