10. 09. 2018 - 08:15
ĐOKOVIĆ O NEPRISTOJNOJ PUBLICI: Zbog njih sam se osjećao kao...
907
Shares
ĐOKOVIĆ O NEPRISTOJNOJ PUBLICI: Zbog njih sam se osjećao kao da je fudbalski meč

US OPEN

ĐOKOVIĆ O NEPRISTOJNOJ PUBLICI: Zbog njih sam se osjećao kao da je fudbalski meč

Sport.ba
10. 09. 2018 - 08:15
0
Shares

Srpski teniser Novak Djoković rekao je da je sretan što je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD-a i da je nakon teškog perioda zbog povrede i operacije lakta, želio da se vrati na teren i osvaja najveće trofeje. Podsjećamo, Nole je u finalu US Opena pobijedio Argentinca Juana Martina Del Potra sa 6:3, 7:6, 6:3 i tako osvojio 14. grend slem titulu u karijeri, a treću u Njujorku.

"Ovdje sam zahvaljujući onima koji me vole, porodici, djeci, članovima tima. U teškim trencima kada sam imao povredu i operaciju, shvatio sam kroz šta je prolazio Juan Martin tokom tri godine. Učite iz tih teških trenutaka, kada ste pali, kada stvari ne idu, ali želio sam da se vratim, da izvučem najbolje iz sebe i uz podršku najbližih došao sam opet u ovu poziciju."

djokovicDodao je da se nadao da će njegov idol Sampras biti na finalu i poručio mu je da ga voli. Đoković, koji će se sa šestog popeti na treće mesto na ATP liste, čestitao je Del Potru na rezultatima otkako se vratio poslije povrede.

novak-delpo

"Vjerovao je da će se vratiti u sam vrh, u tome je uspio i nadam se da će jednog dana odavde otići sa šampionskim peharom", naveo je on.

Govoreći o atmosferi tokom meča, Đoković je rekao da se zbog argentinskih navijača u jednom trenutku osjećao kao da je fudbalska utakmica.

novak

"Atmosfera je bila sjajna, navijači su obojici dali poštovanje koje zaslužuju", rekao je Đoković, koji je trijumfom u Njujorku zaradio 3,8 miliona dolara. S druge strane, Del Potro je rekao da je Đoković zasluženo pobijedio i da je ponosan na svoje rezultate.

novak

"Nije mi lahko sada da govorim, ali sretan sam što sam igrao finale protiv ovog nevjerovatnog igrača i ikone sporta. On je jedan od mojih velikih prijatelja, jedan od onih koje volim da gledam kako osvaja titule. Nije mi lahko što sam izgubio, ali drago mi je zbog Novaka i njegovog tima, ovo je zaslužio, u potpunosti", rekao je Del Potro.

djokovic-delpo-getty

Del Potro će sa trećeg pasti na četvrto mjesto na ATP listi. Najviše osvojenih grend slem titula ima Švicarac Roger Federer - 20, iza njega je Španac Rafael Nadal sa 17, a zatim slijede Đoković i Sampras sa po 14.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti