10. 09. 2018 - 13:50
"Novak potiče iz primitivne sredine, to je neodgojeni lešinar...
907
Shares

OVAKO SU PISALI HOLANĐANI 2012. GODINE:

"Novak potiče iz primitivne sredine, to je neodgojeni lešinar kukastog nosa, a za sve je kriva Srbija koja provodi etničko čišćenje"

Sport.ba
10. 09. 2018 - 13:50
0
Shares

Novak Đoković osvojio je US Open pobjedom u finalu nad Juanom Martinom Del Potrom s 3:0. Prvi reket Srbije bio je uvjerljiv i slavio po setovima sa 6:3, 7:6(4), 6:3 nakon tri sata i 18 minuta igre pred 23.771 gledatelja na "Arthur Ashe Stadiumu".

Đokoviću je ovo 14. Grand Slam naslov. Trećim trijumfom na US Openu izjednačio se po broju titula na najvećim turnirima s legendarnim Peteom Samprasom na trećem mjestu. Ispred njih su samo Nadal sa 17 i Federer s 20 Grand Slam trofeja. Što znači da nije nemoguće da Nole u budućnosti zasjedne i na sami tron.

pete-sampras

Upravo je rivalstvo s legendarnim Švicarcem bilo tema teksta koji je 2012. objavio holandski list "Trouw". I dok je Federer predstavljen kao čovjek koji bez puno emocija prolazi kroz nevjerovatne sportske uspjehe i kao čovjek kojeg nacionalnost nimalo ne određuje, Đoković je sušta suprotnost.

federer

"Priča o Đokoviću je priča o njegovom porijeklu, o zemlji s lošom reputacijom koja je utjecala na njegov karakter. Novak je imao 12 godina u vrijeme kada je NATO bombardovao Srbiju, a bombardovanje kasnije zauzima važno mjesto u njegovom životu i karijeri."

novak-djokovicĐoković smatra da je rat od njega napravio boljeg čovjeka.

"Rat je od mene načinio boljeg čovjeka zato što sam naučio da cijenim neke stvari, a ne da ih prihvatam zdravo za gotovo. Učinio me je i boljim teniserom, zato što sam se zakleo da ću svijetu pokazati da postoje i dobri Srbi", citira "Trouw" Novaka o svemu što je preživio već sada daleke 1999. godine.

novak-djokovic1

"Đoković i njegova vršnjakinja Ana Ivanović možda i jesu bili žrtve NATO bombardovanja, ali je za sve to kriva Srbija, koja je provodila etničko čišćenje na Kosovu. Zbog svega toga zapadni mediji često vide Đokovića i na jedan drugi način."

novak

Novinarka Nicole Lucas opisala je srpskog tenisera kao neodgojenog.

novak-djokovic1

"Đoković je talentovan, ali nije galantan i dobro odgojen. Potječe iz necivilizovanog dijela svijeta, njegovi roditelji i navijači ne znaju pravila ponašanja na teniskim stadionima, već sve to liči na nogometnu publiku. Fotografije na kojima je prikazan su najčešće sa stisnutim šakama i grimasama. Sve to je ružno i agresivno. Jedan holandski novinar ga je nedavno opisao kao čovjeka sa 'koščatom lubanjom, kukastim nosom i crnom kosom, poput lešinara'. U medijima se pojavilo i mišljenje jednog psihijatra, koji tvrdi da se Đoković posvetio tenisu usljed želje za dominacijom."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti