10. 09. 2018 - 04:29
DETALJI KOJI SU GANULI SVE: Zagrljaj dvojice tenisera, a zatim...
907
Shares
DETALJI KOJI SU GANULI SVE: Zagrljaj dvojice tenisera, a zatim i suze neutješnog Del Potra

US OPEN

DETALJI KOJI SU GANULI SVE: Zagrljaj dvojice tenisera, a zatim i suze neutješnog Del Potra

Sport.ba
10. 09. 2018 - 04:29
0
Shares

Novak Đoković osvojio je US Open pobjedom u finalu nad Juanom Martinom Del Potrom s 3:0. Prvi reket Srbije bio je uvjerljiv i slavio po setovima sa 6:3, 7:6(4), 6:3 nakon tri sata i 18 minuta igre pred 23.771 gledatelja na "Arthur Ashe Stadiumu".

Đokoviću je ovo 14. Grand Slam naslov. Trećim trijumfom na US Openu izjednačio se po broju titula na najvećim turnirima s legendarnim Peteom Samprasom na trećem mjestu. Ispred njih su samo Nadal sa 17 i Federer s 20 Grand Slam trofeja. Što znači da nije nemoguće da Nole u budućnosti zasjedne i na sami tron.

novak

Devetnaesti međusobni duel Đokovića i Del Potra opravdao je očekivanja ljubitelja tenisa iako Argentinac nije uspio da osvoji makar jedan set u meču za trofej. Podsjećamo, Nole je do 14. titule na Grand Slamu, odnosno treće u New Yorku, stigao pobjedama protiv Fucsovicsa, Sandgrena, Gasqueta, Millmana, Nishikorija i sada Del Potra. 

delpotro-djokovic

Srbin je stigao do svoje treće titule na US Openu, a to znači da bolji učinak na ovom turniru u Open Eri imaju John McEnroe (4), Roger Federer (5), Pete Sampras (5) i Jimmy Connors 5). Ujedno, Delpo je ostao na jedinom Grand Slam naslovu i to osvojenom 2009. baš u New Yorku. Ipak, pozdrav na kraju meča sa Srbinom bio je krajnje prijateljski i izuzetno emotivan.

Naime, proveli su nekoliko desetina sekundi u zagrljaju i razmijenili nekoliko rečenica, a onda su se u očima Argentinca pojavile i suze. Prvi reket Srbije mu je u maniru pravog džentlmena prišao i zagrlio ga, mada je Argentinac djelovao poprilično neutješan...

djokovic-delpo-getty

novak

novak-djokovic1

novak-djokovic

djokovic2

djokovic1

djokovic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti