08. 09. 2018 - 07:35
OVO JE PEREZOV PLAN: Evo kako će Real izgledati u budućnosti
907
Shares
OVO JE PEREZOV PLAN: Evo kako će Real izgledati u budućnosti

ŽELI POKER IZ BRAZILA

OVO JE PEREZOV PLAN: Evo kako će Real izgledati u budućnosti

Germanijak.hr
08. 09. 2018 - 07:35
0
Shares

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez pod stare dane, čini se, nešto je oprezniji s lovom Kraljevskog kluba, više nema kupnji teških 80 do 100 milijuna eura poput onih Jamesa Rodrigueza i Garetha Balea. Ovaj Real kupuje oprezno, ekonomično i prije svega s mišlju o budućnosti.

Posljednje četiri godine, od SP-a u Brazilu i Jamesove kupnje, Perez posluje pametnije, iako se 45 milijuna eura za brazilske tinejdžere čini puno, ti su transferi dio masterplana prvog čovjeka Real Madrida, koji bi kroz iduće tri godine trebao završiti, a idućih desetak Kraljevskom klubu donositi trofeje. Samo je jedna ključna riječ pri Perezovoj selekciji – Selecao!

Ovo ljeto bio je spreman potrošiti 200 plus milijuna eura za Neymara, a kako nije uspio dovesti najboljeg brazilskog igrača, zadovoljit će se onima koji bi to u budućnosti mogli postati. Dvojica su već tu. Realov napad u idućih desetak godina trebala bi pogoniti samba…

vinicius

Još prošlog ljeta Real je za 16-godišnjeg Viniciusa Juniora iskrcao Flamengu 45 milijuna eura učinivši ga uvjerljivo najskupljim maloljetnikom u nogometnoj povijesti. Godinu dana pustio ga je u Brazilu i ovog, s nepunih 18 godina, priključio B momčadi Reala.

Dok je čekao Viniciusa, po istom receptu ovo ljeto ukrao je Rodryga, 17-godišnjeg napadača Santosa kojeg uspoređuju s Neymarom i Robinhom. Brazilski vunderkind igra sve ofenzivne pozicije, ali najviše može dati na krilima. Uglavnom na lijevom, ali nije mu strano zaigrati ni desno, lak je kao mlada janjetina, dok trči ne dodiruje tlo, a lopta kao da mu je zalijepljena za kopačke. Barca i Liverpool dugo su se borili, a Perez je ušetao tiho na sporedna vrata, iskrcao 45 milijuna eura Santosu i vratio se kući s potpisanim ugovorom u džepu. Mali će poput Viniciusa ostati još godinu u Brazilu i potom doći u Castillu.

Pola posla je obavio kako bi realizirao svoj pakleni plan napada na brazilski pogon, a sad je na redu druga polovica. Sljedeći na redu je centarfor Fluminensea Pedro Guilherme. Nešto je stariji od spomenutog dvojica, on naime ima 21 godinu i već je trebao debitirati u Titeovom Brazilu, ali ozlijedio je koljeno i od svega nije bilo ništa. Sevilla, Roma i Milan su se raspitivali, ali odlučio je ostati u Rio de Janeiru i pričekati bolje sutra. AS je ovo jutro napisao kako bi to sutra trebalo biti na zimu. Ima odštetnu klauzulu od 50 milijuna eura, ali Perez smatra kako će polovica tog iznosa biti dovoljna. Dođe li, također će na posudbu zbog privikavanja na europski nogomet, ali ne u rezerve, nego u neki ozbiljniji europski klub.

Napadački poker Carioca završit će Lucas Paqueta (21), trenutačno vjerojatno najveći potencijal brazilskog nogometa. PSG je navodno na zimu već potpisao predugovor za transfer težak 50 milijuna eura, ali Perez nije odustao od Flamengove „desetke“. No, neće se morati boriti samo s ponudom bogatog šeika, nego sa cijelom plejadom europskih giganata. Na Flamegova vrata već su pokucali, Barca, Milan, manchesterski klubovi, Chelsea, Liverpool…

1

Paqueta bi zaokružio Realov brazilski paket i bio bi mu istinsko pojačanje već ove sezone bez kaljenja. Ostali će još malo pričekati dres Realove udarne momčadi, ali ne bi nas začudilo, ako bi sezonu 2021/22. Kraljevski klub otvorio s napadačkim pokerom Vinicius, Paqueta, Rodrygo, Pedro.

Učitaj još novosti