04. 09. 2018 - 12:16
Brojna svjetska i europska imena na 68. memorijalu Borisa...
907
Shares
Brojna svjetska i europska imena na 68. memorijalu Borisa Hanžekovića

U ZAGREBU

Brojna svjetska i europska imena na 68. memorijalu Borisa Hanžekovića

Sport.ba
04. 09. 2018 - 12:16
0
Shares

Na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost danas od 18 sati počinje atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2018. – 68. memorijal Borisa Hanžekovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Na ovogodišnjem Mitingu, uz najbolju hrvatsku atletičarku Sandru Perković i uspješnu domaću atletičarku Andreu Ivančević nastupit će brojne europske i svjetske atletske zvijezde među kojima i trenutno najbrža svjetska atletičarka Marie-Josée Ta Lou.

Rekord mitinga na 100 metara drži ponajbolji atletičar svih vremena Usain Bolt, a u memorijalnoj utrci na 110 metara prepone do sada su trčali svi olimpijski i svjetski prvaci, te svjetski rekorderi u posljednjih 30 godina.

Riječ je o hrvatskom natjecanju s najvećom televizijskom pokrivenošću u svijetu. Samo prošle godine televizijska slika je otišla u 85 zemalja.

Nastupit će svjetski i europski prvak na 200 metara Ramil Gulijev, u utrci na 1.500 metara trčat će tri brata Ingebrigtsen protiv aktualnog svjetskog prvaka Manangoija, a u Memorijalnoj utrci na 110 metara prepone prvi i drugi s Europskog prvenstva u Berlinu: Martinot-Lagardea i Šubenkova, kao i olimpijski doprvak Ortega.

Andrea Ivančević će na 100 metara prepone trčati protiv tri prvoplasirane s Europskog prvenstva u Berlinu, a u skoku s motkom sudjeluju trojica atletičara koji skaču preko šest metara: olimpijski pobjednik Braz, europski doprvak Morgunov i bivši svjetski prvak Barber.

Kao uvod u glavni dio Hanžekovićeva memorijala, sinoć je održano bacanje kugle pored Fontana, 4. memorijal Ivana Ivančića na kojem je pobjedu odnio olimpijski pobjednik Ryan Crouser, a nastupio je i drugo mjesto osvojio svjetski prvak Tomas Walsh, dok je treći bio nekadašnji dvostruki svjetski i trostruki europski prvak David Storl.

Hanžekovićev memorijal najstarija je sportska priredba u Hrvatskoj, bez prekida se održava od 1951. godine. Miting i memorijalna utrka na 110 metara prepone nose ime Borisa Hanžekovića, jednog od najboljih hrvatskih prijeratnih atletičara, poginulog prilikom bijega iz logora u Jasenovcu.

(Sport.ba/Agencije)

Učitaj još novosti