11. 10. 2018 - 22:50
Ovih devet igrača je Mourinho otpisao, a neki su postali...
907
Shares
Ovih devet igrača je Mourinho otpisao, a neki su postali MEGAZVIJEZDE

OD DE BRUYNEA DO ARNAUTOVIĆA

Ovih devet igrača je Mourinho otpisao, a neki su postali MEGAZVIJEZDE

Sport.ba
11. 10. 2018 - 22:50
0
Shares

Svaki trener iza sebe ima mnoštvo pogrešnih odluka pa tako i Jose Mourinho. Nogometni portal Squawka je donio pregled devet igrača kojih se portugalski trener odrekao dok su bili mladi nogometaši, a za kojima je kasnije sigurno požalio.

Kevin De Bruyne

O ovom slučaju je sve već ispisano. Nikome nije jasno kako Mourinho nije prepoznao ovakav talent. Sada je Belgijanac jedan od najboljih igrača Premiershipa.

Romelu Lukaku

lukakuŽelio ga je Mourinho vratiti u Chelsea, ali Everton na to nije pristao. Belgijski napadač je postigao više od 50 prvenstvenih golova za klub s Goodison Parka. Sudbina je htjela da ipak ponovo sarađuju i to trenutno na Old Traffordu.

Leonardo Bonucci

bonucciIako je Bonucci imao 22 godine kada je Mourinho vodio Inter, portugalski trener nije vjerovao ovom sada sjajnom stoper te ga je prodao u Bari. Svi znamo šta je Leonardo postao nakon toga.

Mohammed Salah

Inzistirao je Mourinho na njegovom dovođenju iz Basela samo da bi ga potom koristio u tek 13 utakmice te proslijedio prvo u Fiorentinu, a zatim i Romu. Trenutno je Egipćanin jedan od najboljih na svijetu.

Jeffrey Bruma

bruma

Kada je Mourinho drugi put došao u Chelsea, Bruma je bio jedan od mladih igrača s najviše potencijala te je sve impresionirao na posudbi u HSV-u. No, 'Posebni' ga je poslao u PSV gdje je Holanđanin pokazao visoku klasu koja ga je zatim odvela u Wolfsburg.

Thorgan Hazard

thorgan-hazardMlađi Edenov brat nikada nije odigrao službenu utakmicu za Chelsea, ali ostvario je lijepu karijeru u Borussiji Monchengladbach.

Andreas Christensen

christensen

Još jedan nekadašnji član momčadi iz Monchengladbacha. Doduše, on ima bolju karijeru od Hazarda i trenutno glasi kao jedan od najboljih mladih odbrambenih igrača u Evropi. Nastupa za Plavce.

Oroiol Romeu

romeu-izjednacenjeKada je Mourinho došao u klub, Romeu je bio mladić koji puno obećava, ali mu Portugalac nije previše vjerovao. Španac je zatim otišao u Valenciju te Stuttgart, a sada je u Southamptonu.

Marko Arnautović

big-1529137659-arnautovic-sta-niste-sa-srbijom-u-grupi-e-onda-vam-zelim-sve-najboljeSilno ga je želio u Interu, a onda ga koristio u samo tri utakmice te ga proslijedio u Werder. Arnautović možda nije napravio sjajnu karijeru, ali je stabilan premiersligaški igrač. Nakon ispadanja Stokea, pojačao je West Ham.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti