03. 09. 2018 - 07:12
Vettel krivi Hamiltona za sudar, bivši prvaci smatraju da je...
907
Shares
Vettel krivi Hamiltona za sudar, bivši prvaci smatraju da je 'pukao' pod pritiskom

VN ITALIJE

Vettel krivi Hamiltona za sudar, bivši prvaci smatraju da je 'pukao' pod pritiskom

Sport.ba
03. 09. 2018 - 07:12
0
Shares

Sebastian Vettel okrivio je svog velikog rivala u borbi za naslov Lewisa Hamiltona za njihov sudar u prvom krugu VN Italije i smatra da mu nije ostavio dovoljno mjesta u uskoj drugoj šikani.

Raikkonen, Vettel i Hamilton zadržali su svoje pozicije nakon starta i sprinta do prvoga zavoja, ali Finac je bolje ubrzao iz drugoga zavoja i Vettela ostavio u dosegu aktuelnog prvaka. Hamiltona je povukla Vettelova zavjetrina te se namjesto s vanjske strane na kočenju za drugu šikanu, a Nijemac je ostao iza Britanca i izvrtio se nakon kontakta sa svojim prednjim krilom i Hamiltonovom stražnjom desnom gumom.

Vettel je nakon toga pao na začelje i uspio se vratiti do petoga mjesta koje je nakon Verstappenove kazne postalo četvrto, a Hamilton je u napetoj borbi s Raikkonenom, uz pomoć timskog kolege Bottasa, uspio peti puta pobijediti u Monzi i izjednačiti se s legendarnim Michaelom Schumacherom.

“Lewis je vidio malo prostora s vanjske strane, ali nije mi ostavio mjesta”,rekao je Vettel za Sky F1.

vettel

“Nisam imao šanse učiniti išta drugo nego udariti u njega. Bilo je to pomalo ironično, ali tako je kako je.”

FIA-ini suci istražili su incident i donijeli odluku da nisu potrebne ikakve sankcije, a Nico Rosberg i Damon Hill, svjetski prvaci iz 2016. i 1996., smatraju da je Vettel sam kriv za ono što mu se dogodilo i da ove sezone previše griješi pod pritiskom.

nico-rosberg

“Mislim da je to 100% Sebastianova krivnja”, rekao je Rosberg.

“Lewis je ostavio dovoljno prostora. Ponovo i ponovo pravi te greške. A to nije način kako ćete pobijediti Lewisa Hamiltona u borbi za naslov.”

Damon Hill bio je još oštriji prema Vettelu. “Sebastian Vettel pukao je pod pritiskom, to se mora reći.”

(Sport.ba)

Učitaj još novosti