02. 09. 2018 - 10:09
ŠTA SE DOGAĐA S NAJBOLJIM IGRAČEM SVIJETA: Očekivali su se...
907
Shares
ŠTA SE DOGAĐA S NAJBOLJIM IGRAČEM SVIJETA: Očekivali su se pogoci, a stižu NEGATIVNI rekordi

RONALDO VEĆ ISFRUSTRIRAN

ŠTA SE DOGAĐA S NAJBOLJIM IGRAČEM SVIJETA: Očekivali su se pogoci, a stižu NEGATIVNI rekordi

Sport.ba
02. 09. 2018 - 10:09
0
Shares

Mandžukićeva budućnost u Juventusu je bila nesigurna, čak i prije dolaska Cristiana Ronalda u Torino. Prošlog aprila uprava kluba je hrvatskom napadaču poručila kako mu neće stajati na putu ako odluči napustiti klub. A do tog aprila već su bile i pristigle dvije izdašne ponude iz Kine. Čekale su se i ostale - od Premier lige i La lige. Međutim, nakon fantastičnih igara u kojima je s reprezentacijom osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Juventus je bio oduševljen što se Mandžukić nije odlučio za odlazak.

mandzukic

Naposljetku, nakon odlaska Gonzala Higuaina u Milan, Mandžukić je bio savršen za kvalitetnu zamjenu za Ronalda, Paula Dybalu i Douglasa Costu - tri superzvijezde na kojima je Juve uoči početka sezone planirao graditi put do uspjeha i osvajanja Lige prvaka. Međutim, Mandžo je imao nešto drugačije ideje... Dok je sve ostale zahvatio val entuzijazma nakon objave Ronaldovog dolaska i dok su mu pripremali dobrodošlicu u Serie A, 32-godišnjak se vraćao u normalno fizičko stanje nakon iscrpljujućeg Svjetskog prvenstva.

ronaldo-mandzukic-juventus

U jednom trenutku tijekom predsezone, njemu i Leonardu Bonucciju je prišla ekipa s JTV-a, a Mandžo je njihove namjere sasjekao u korijenu. "Nema snimanja, samo rad", progunđao je u svom karakteristično opreznom stilu prije nego što se na njegovom licu pojavio nestašan osmijeh. Bio je to klasični Mandžukić, baš kao što su i njegove igre s početka sezone.

juve

Na otvaranju prvenstva protiv Chieva ušao je s klupe u trenucima kada je Juventus zaostajao i zajedno je s Federicom Bernardeschijem okrenuo utakmicu. Nagrađen je mjestom u prvoj postavi protiv Lazija idući vikend i odmah je zabio svoj prvi ovosezonski gol strpavši volejem loptu u mrežu nakon Ronaldove pete. 

Bilo je sreće i u subotu kada je zabio Parmi loptom koja je pala ispred njega nakon jednog zračnog duela. Međutim, nije bilo nikako riječ o sreći kada je Blaiseu Matuidiju nevjerojvatnom petom dodao loptu, a Francuz je zabio za pobjedu.

Zaslužio je Francuz taj gol nakon silnih neuspješnih pokušaja, a slično bismo mogli reći i za Ronalda. U prve je dvije utakmice u Italiji Portugalac dobro igrao, sinoć je bio isfrustriran. Ništa što je pokušavao nije završilo u mreži... U prve je tri utakmice Juventusa imao najviše pokušaja - 9 protiv Cheiva, 8 protiv Parme i 6 protiv Lazija, a još uvijek nema gola! Tako je Portugalac u ovom trenutku s 0 golova iz 23 pokušaja najneučinkovitiji igrač u ligama petice! Na drugom mjestu je Nantesov veznjak Valentin Rongier s 15 udaraca, treći je Christian Benteke koji je bez gola u Crystal Palaceu i nakon 13 pokušaja.

Međutim, veća je briga svakako Juventusova forma nego to kada će Ronaldo krenuti zabijati u Italiji. Zapravo je to dvoje nerazdvojivo povezano, a Massimiliano Allegri i dalje pokušava shvatiti kako dobiti najbolje od Ronalda, ali i Paula Dybale i Douglasa Coste koji su sinoć krenuli s klupe.

chiellini-dybala-juventus

Iako je rezultatski Juventus imao savršen početak sezone, puno je još mana u toj momčadi. Sada nas čeka reprezentativna pauza, a samo je jedno sigurno - kada se ponovno vratimo klupskom nogometu, Mario Mandžukić će ponovo biti prvi napadač Juventusa. Ronaldo je možda superzvijezda, ali, za sada, Mandžukić je najefikasniji u klubu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti