26. 08. 2018 - 10:40
SAMO DA IZDRŽI DO JANUARA: Mou u zimskom roku dovodi dvije...
907
Shares
SAMO DA IZDRŽI DO JANUARA: Mou u zimskom roku dovodi dvije zvijezde za spas sezone

PELLEGRINI I ALDERWEIRELD METE

SAMO DA IZDRŽI DO JANUARA: Mou u zimskom roku dovodi dvije zvijezde za spas sezone

Sport.ba
26. 08. 2018 - 10:40
0
Shares

Prema pisanju engleskih medija, trener Manchester Uniteda Jose Mourinho će dobiti otkaz na klupi engleskog velikana ukoliko njegov tim ne završi u top četiri u Premier ligi ove sezone. Sezona nije najbolje počela za ‘Crvene vragove’, koji su u nakon pobjede u prvom kolu protiv Leicester Cityja (2-1), pretrpjeli neočekivan poraz na gostovanju kod Brighton & Hove Albiona rezultatom 3-2.

Portugalski stručnjak je ponovo razbijesnio navijače defanzivnim pristupom, te je za očekivati kako će i ovo biti još jedna teška sezona za Manchester United. Pored svega toga, u posljednjih nekoliko sedmica pojavile su se i špekulacije kako bi ga na Old Traffordu mogao zamijeniti bivši trener Real Madrida Zinedine Zidane.

zidane

I dok je teško za očekivati kako će Mourinho već sada dobiti otkaz, to bi se itekako moglo dogoditi u toku sezone, ukoliko ne ispuni cilj koji su mu čelnici kluba odredili. Naime, kako bi Portugalac ostao u Manchesteru i sljedeće sezone, njegov tim će morati završiti u top četiri u Premier ligi, odnosno obezbijediti učešće u Ligi prvaka sljedeće sezone.

united1

Loše otvaranje sezone kao da je već nagnalo Josea Mourinha da razmišlja o novom prijelaznom roku. Doduše, Manchester United ne stoji toliko loše što se bodova tiče, imaju pobjedu protiv Leicestera i poraz od Brightona, no dojam koji njegova momčad ostavlja je dosta slab i sigurno se od momčadi s takvim imenima očekuje bolja igra. Kako bi to donekle probao riješiti, The Special One već je odredio dvije glavne mete za mercato u januaru.

alderweireld

Manchester je ovog ljeta grozničavo pokušao dovesti stopersku klasu u svoje redove. Dugo ih se povezivalo s Harryjem Maguireom, ali cijena koju je Leicester izvjesio otjerala je Mourinha. Stoga se pred kraj prijelaznog roka pokušao dogovoriti s Tottenhamom oko prodaje Tobyja Alderweirelda, no vremena je bilo premalo. Zato će Mou u januaru nastaviti tamo gdje je stao i pokušati dovršiti posao oko belgijskog stopera. Cijena će sigurno biti paprema, vjeruje se oko 60 miliona eura, ali Alderweireld je dokazana klasa i vrijedilo bi uložiti u njega. 

florenzi-pellegrini

Druga velika meta je veznjak Rome Lorenzo Pellegrini. Ovaj 22-godišnjak velika je želja Mourinha koji je zaljubljen u njegov stil igre. Radi se o klasičnom centralnom veznjaku koji sjajno igra u oba smjera, a zna se da su igrači sa sklonostima igre u odbrani posebno na cijeni kod portugalskog stručnjaka. Ostaje pitanje želi li Pellegrini napustiti klub u kojem je stasao i grad u kojem je rođen. Roma u njemu vidi idealnu zamjenu za vremešnog Danielea De Rossija, tako da će to biti najveća prepreka za ostvarenje ovog transfera. 

mourinho

Kako god da se ove priče završe, jasno je kako će The Special One u januaru krenuti u novi rastrošni pohod na tržište. Manchester je zadnjih godina navikao na veliko trođenje, vrijeme je da se konačno dovedu pojačanja koja će ih vratiti u sami vrh evropskog nogometa.  S ili bez Portugalca...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti