26. 08. 2018 - 08:24
RAKITIĆ ODLUČIO: Donio najtežu životnu odluku - ovaj dres je...
907
Shares
RAKITIĆ ODLUČIO: Donio najtežu životnu odluku - ovaj dres je nemoguće odbiti!

OSTAJE NA NOU CAMPU

RAKITIĆ ODLUČIO: Donio najtežu životnu odluku - ovaj dres je nemoguće odbiti!

Sport.ba
26. 08. 2018 - 08:24
0
Shares

Za neke pomalo iznenađujuće, za druge opet nije. Ivan Rakitić je i s 30 godina na leđima meta nogometnih bogataša. PSG je navodno jako uporan, piše sportski dnevnik iz Barcelona Sport koji nekako najviše ''jaše'' po ovoj priči. Na današnjoj naslovnici pojavio se upravo hrvatski nogometaš, već treći dan u nizu, ovaj put uz naslov ''superponuda za Rakitića – 90 miliona eura''. Isti list piše kako su počeli preliminarni pregovori oko transfera, te kako Parižani neće ići do cifre od 125 miliona eura koliko iznosi odštetna klauzula.

"Ostajem u Barceloni!", ispalio je nakon trijumfa nad Valladolidom Rakitić i tako obradovao armiju navijača katalonskog kluba.

"Ponosan sam što nosim ovaj dres i nadam se da ću ga nositi još mnogo godina. Čast mi je da branim ovaj grb. Nijedan klub mi ne može pružiti ono što imam ovdje. Ovo je najbolji klub na svijetu. Istina je da je nekoliko klubova poslalo ponude za mene, razmišljao sam o njima, ali na kraju, odluku je bilo sasvim lagano donijeti."

rakiticTako je stavio tačku na brojna nagađanja prema kojima bi se mogao zaputiti ka Parizu ili Munchenu. 

''Presretni smo s Rakitićem, nadamo se kako že ostati s nama još godinama'', kratko je prije nekoliko dana poručio glasnogovornik kluba Josep Vives za radio Cadena Ser. Ono što katalonski mediji ponavljaju je kako Barcelona više nema mogućnosti za podizanje plate hrvatskom veznjaku koji je s reprezentacijom igrao finale Svjetskog prvenstva. Njihov limit za plate je ispucan te Ivan ne može dobiti podebljani ugovor. Barem tako ponavljaju iz kluba.

rakitic

Parižani su sigurno nudili puno veću platu i navodno ga je Tuchel silno želio vidjeti u svom veznom redu. Sve je to, sasvim sigurno, godilo slušati bivšem igraču Basela i Seville, te je odluka bila samo na njemu. S druge strane, Barca ne bi prodavala Rakitića, ali ni dizala mu platu. No 100-injak miliona eura, koliko se spominje kao realna cijena koja se može postići u ovim pregovorima, nije malen novac za 30-godišnjaka.

psg-neymar-cavani-mbappe

Inače, ovi klubovi nisu u bajnim odnosima nakon transfera Neymara s jedne strane i blokiranja transfera Verrattija i Rabiota s druge. Sada svi na "Nou Campu" mogu odahnuti - Raketa ostaje i lov na trofeje može krenuti...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti