24. 08. 2018 - 13:09
"DOŠLI SMO U 2 UJUTRU SA GOSTOVANJA, A ON JE..." Najbliži...
907
Shares

ODLIČAN IGRAČ

"DOŠLI SMO U 2 UJUTRU SA GOSTOVANJA, A ON JE..." Najbliži suradnik Cristiana Ronalda odao tajnu uspjeha Portugalca

Sport.ba
24. 08. 2018 - 13:09
0
Shares

Jedan od najboljih kondicijskih trenera na svijetu, Giovanni Mauri otkrio je tajnu uspjeha Cristiana Ronalda i njegovu besprijekornu fizičku spremu uprkos poznim igračkim godinama. Mauri je godinama bio nerazdvojni i ključni suradnik Carla Ancelottija.

mauri

Radio je s njim u Milanu, Chelseaju, PSG-u, Realu i Bayernu. Dvije godine pripremao je Ronalda. U razgovoru za torinski Tuttosport, opisuje koliko je novi igrač Juventusa i najbolji nogometaš svijeta opsjednut fizičkom spremom.

cr1

"Svi mladi nogometaši napredovali bi samo da ga gledaju kako trenira. On sve radi sa smiješkom, a ne protiv volje, što danas čine čak i nogometaši u mlađim uzrastima. Cristiano je fenomen, čak i za sportaše elitne razine kojoj i sam pripada. Uvijek trenira najbolje moguće jer njegov način rada ima tri sastavnice: posvećenost, natjecateljski duh i pozitivan stav."

mauri1

Mauri je primjerom opisao kakav je Ronaldo radnik: "Govorimo o nogometašu svjetske klase, koji nakon što se u dva ujutro vratimo s gostovanja u Ligi prvaka, ode u naš kamp i tamo sat vremena radi razne vježbe oporavka!" Objašnjava zašto to radi: "Osim što živi iznimno zdravo, Ronaldo je potpuno posvećen fizičkom oporavku." Mauri nema dvojbe da je Ronaldo najveći i najbolji sportaš kojeg je vidio u životu: "On je šampion u glavi, a kao posljedica toga, i u svom tijelu. Sluša sve signale koje mu ono daje i uvijek je u stanju savršeno ih dekodirati. On je savršeni sportaš."

cr2

Slavni trener misli da su on i ljudi njegove struke nepotrebni Ronaldu: "On je sam sebi kondicijski trener. Radio sam sa sedam osvajača Zlatne lopte, ali Cristiano Ronaldo je bez ikakve dvojbe najmoćniji od svih."

cr7

Šta reći osim- Cristiano Ronaldo.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti