22. 08. 2018 - 08:10
Kakav bi to obračun bio: Carlos Antonio ponudio se za meč s...
907
Shares
Kakav bi to obračun bio: Carlos Antonio ponudio se za meč s Paulom Costom

UFC 230

Kakav bi to obračun bio: Carlos Antonio ponudio se za meč s Paulom Costom

Sport.ba/Fightsite)
22. 08. 2018 - 08:10
0
Shares

Yoel Romero se neće boriti protiv Paula Coste na UFC-u 230, koji je zakazan za 3. novembar na Madison Square Gardenu u Njujorku. Kubanac je obavijestio čelnike UFC-a da jednostvno nije spreman.

- Trenutno čekam. Moj menadžer je rekao Dani da se mogu boriti, ali ne sada. Možda za četiri ili pet mjeseci. Volio bih se boriti na tom eventu, no ipak moram pričekati. Moram biti pametan i boriti se tek kad doktori kažu da mogu - izjavio je Romero tokom razgovora s Arielom Helwanijem na ESPN-u te je dodao:

''Moje oko nije spremno. Želim se boriti, ali tako je, kako je. Doktor mi je rekao da se ne mogu boriti. Svaki put kada imaš priliku boriti se u Madison Square Gardenu zapravo ispisuješ historiju. Ali nažalost ja moram čekati.''

UFC nije još nije pronašao zamjenu za C. No, nije da se niko ne nudi. Odmah po objavi da je Romero otpao, javio se drugi Brazilac iz srednjaškog rostera Carlos Antonio.

On se javnosti, UFC-u i Kosti obratio preko službenog Twittera i kaže da će ''pokazati svijetu šta se događalo kada su u prošlosti znali međusobno sparirati…''

- Hey Paulo Costa! Dopusti mi da popunim rupu koja je nastala odustajanjem Romera. Neka svijet vidi kako su naši sparinzi nekoć prolazili - stoji u poruci nadolazećeg brazilskog srednjaša.

(Sport.ba/Fightsite)

Učitaj još novosti