19. 08. 2018 - 11:59
MAJSTORI OVE IGRE: Inter otkrio dugo čuvanu tajnu i...
907
Shares
MAJSTORI OVE IGRE: Inter otkrio dugo čuvanu tajnu i razbijesnili mnoge inostrane navijače!

SASVIM NOVI INTER

MAJSTORI OVE IGRE: Inter otkrio dugo čuvanu tajnu i razbijesnili mnoge inostrane navijače!

Sport.ba
19. 08. 2018 - 11:59
0
Shares

Posrnuli div, milanski Inter nakon dugo vremena pauze vraća se na veliku evropsku scenu. Plasirali su se u Ligu prvaka i biti će ih izuzetno zanimljivo vidjeti.

inter1

Inter se znatno pojačao ovog ljeta i navijači očekuju borbu za sami vrh tabele. Ono što je najbitnije na Meazzi su uspjeli da sačuvaju okosnicu ekipe iz prošle sezone, a naravno to se najviše odnosi na kapitena Maura Icardija.

inter2

Dugo se špekuliše o tome da bi Icardi mogao napustiti Inter ovog ljeta, ali kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa. Navodno, Icardi je još prije nekoliko sedmica saopštio klubu da želi ostati, a Corriere dello Sport navodi da je čak i potpisao novi ugovor s Interom.

Navodno, Inter i Icardi su dogovorili saradnju do ljeta 2023. godine, a argentinski napadač u ugovoru sada ima otkupnu klauzulu od 160 miliona eura. Iako je ugovor potpisan prije nekoliko sedmica u Interu su očito pokušali što duže da to čuvaju u tajnosti.

inter3

Ipak, italijanski mediji su uspjeli iz pouzdanih izvora da saznaju da Icardi ostaje i da je novi ugovor već potpisan. U prethodnom ugovoru klauzula je bila 110 miliona eura i Inter je želio da to poveća. Također, Icardijeva plata se znatno povećala, te će sada po sezoni zarađivati oko osam miliona eura.

inter4

Nema sumnje da će ostanak Argetinca u klubu biti ogroman bonus za ekipu iz grada mode, a vidjet ćemo kako će se snaći u najelitnijem takmičenju u Evrope, a bez dvojbe će izgarati na terenu uz pomoć uvijek vatrenih igrača.

navijaci

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti