19. 08. 2018 - 10:28
GIGI TI SI LEGENDA: Buffon nakon meča zamijenio dres sa njemu...
907
Shares
GIGI TI SI LEGENDA: Buffon nakon meča zamijenio dres sa njemu posebnim igračem i oduševio svijet!

LEGENDARNI TALIJAN

GIGI TI SI LEGENDA: Buffon nakon meča zamijenio dres sa njemu posebnim igračem i oduševio svijet!

Sport.ba
19. 08. 2018 - 10:28
0
Shares

Thomas Tuchel je mislio da će lako doći do pobjede u Bretanji protiv Guingampa u okviru drugog kola Francuske lige1, pa je izveo kombinovani sastav.

psg

Moglo mu se to obiti o glavu pošto su domaći poveli i na odmor otišli sa vodstvom. Ipak u drugom su ušli glavni igrači pa je na 1:1 izjednačio Neymar, a pobjedu Parižanima donio je nevjerovatni Kylian Mbappe koji je u dva navrata zatresao mrežu Guingampa.

psg1

Na golu PSG-a i ovaj put bio je iskusni Gianluigi Buffon koji je imao nekoliko sjajnih intervencija. Iako ima 40 godina pokazao je da još uvijek nije za penzije, te da ima šta da pokaže.

gigi2

Buffon je nakon meča bio u centru pažnje, a mnogima je bilo interesantan trenutak kada razmijenio dres s jednim od protivničkih igrača. Naime, Gigi je to uradio sa Marcuso Thuramom koji je sin legendarnog Liliana Thurama. Buffon i Thuram su igrali skoro deset godina zajedno u Parmi i Juventusu, a Marcus je 1997. godine rođen upravo u Parmi. Ovaj trenutak oduševio je fudbalsku javnost. Pogledajte i kako je to izgledalo:

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti