19. 08. 2018 - 10:04
Alem Huseinović - najbolji kadet košarkaške reprezentacije BiH
907
Shares
Alem Huseinović - najbolji kadet košarkaške reprezentacije BiH

ODLIČAN IGRAČ

Alem Huseinović - najbolji kadet košarkaške reprezentacije BiH

Sport.ba
19. 08. 2018 - 10:04
0
Shares

Alem Huseinović je bio najbolji kadet košarkaške reprezentacije BiH, odnosno naš najefikasniji igrač kvalifikacija za A diviziju koje je održano od 9. do 18. augusta 2018. godine u Sarajevu. Huseinović je Česima dao 15, Bjelorusiji 10, Kosovu 17, Švicarskoj 22 , Ukrajini 23, Islandu 18, Makedoniji 26 i Rusiji 15 poena. Dakle, ukupno 128 poena u osam susreta u kojima su bh. kadeti samo jednom poraženi i to protiv Rusije u finalnom susretu. Ipak, srebrena medalja i plasman u diviziju A ima zlatni sjaj. No, vratimo se našem najboljem igraču, koji je bio i u prvoj petorci Evropskog prvenstva B divizije.

kosarka1

Rođen 16. januara 2002., a košarku je počeo igrati još u četvrtoj godini. Naredne igra za YMCA, a kao devetogodišnjak i kapiten kluba u Arizoni osvojio je prvo mjesto i bio MVP. U srednjoj školi osvoja nagradu u prvom timu Varsity „Chaparral High school“ i najbolji je strijelac „The best shooter“. Sjajne nastupe bilježi i za vrijeme boravka u BiH, u dresu KK „Kengur“ iz Zenice, sa kojim osvaja prvo mjesto na državnom takmičenju 2016. sa 29 poena i 9 skokova.

kosarka3

Trenutno igra za jedan od najjačih klubova u Arizoni „Jamal Murray Elite“ i dva koledža su itekako zainteresirani za Huseinovića. „Uvijek mi je bila želja da nastupim za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i taj mi se san ostvario da ove godine zaigram za našu kadetsku reprezentaciju. Presretan sam i zaista se super osjećam igrajući na našu reprezentaciju koja je ostvarila plasman u A diviziju“, kaže Alem Huseinović, kojem je pored košarke i karate velika ljubav i trenutno ima smeđi pojas, dakle jedan ga pojas dijeli do crnog.

kosarka

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti