18. 08. 2018 - 19:24
Spursi bolji od Fulhama, West Ham i dalje bez bodova
907
Shares
Spursi bolji od Fulhama, West Ham i dalje bez bodova

PL DRUGO KOLO

Spursi bolji od Fulhama, West Ham i dalje bez bodova

Sport.ba
18. 08. 2018 - 19:24
0
Shares

Fudbaleri Tottenhama pobijedili su danas na svom terenu Fulham sa 3:1, u utakmici drugog kola Premiershipa i ostvarili drugu pobjedu.

Tottenham je poveo u 43. minutu golom Lukasa, a izjednačio je A. Mitrović, glavom sa zemlje pred samim golom, poslije dodavanja R. Sessegnona.

Novo vodstvo domaćima donio je K. Trippier u 74. minutu iz slobodnog udarca, a konačan rezultat, tri minuta kasnije, postavio je H. Kane.

Tottenham ima svih šest bodova i prvi je na tabeli, a ekipa koju predvodi Slaviša Jokanović u prva dva kola nije osvojila nijedan bod i pretposljednja je na tabeli.

Fudbaleri Bournemoutha ostali su u vrhu tabele, na drugom mjestu sa šest bodova, pošto su na gostujućem terenu pobijedili West Ham sa 2:1.

Na stadionu u Londonu domaći su poveli u 32. minutu golom M. Arnautovića iz penala, a izjednačio je K. Wilson u 60. minutu. Pobjedu Bournemouthu obezbjedio je S. Cook golom u 66. minutu.

West Ham je poslije dva kola bez bodova i posljednji je na tabeli.

Prve pobjede u prvenstvu ostvarili su Everton i Leicester.

Everton je kao domaćin pobijedio Southampton sa 2:1. Golove su postigli T. Walcott u 15. i Richarlison u 31. minutu. Jedini pogodak za goste postigao je D. Ings u 55. minutu.

Ekipa iz Liverpoola je treća na tabeli sa četiri boda, a Southampton je 13. sa jednim bodom.

Leicester je na svom terenu pobijedio Wolverhampton sa 2:0. Domaći su poveli autogolom M. Dohertyja u 29. minutu, a konačan rezultat postavio je J. Madison u 45.

Leicester ima tri boda na devetom mjestu na tabeli,  koliko ima i Wolverhampton na 14.

Ranije danas Cardiff i Newcastle odigrali su neriješeno 0:0.

(Sport.ba/Agencije)

Učitaj još novosti