17. 08. 2018 - 13:03
Nalić: "Bodovi su kao novac, kada ih imaš svi te pažljivo slušaju"
907
Shares
Nalić:

ZANIMLJIVA IZJAVA

Nalić: "Bodovi su kao novac, kada ih imaš svi te pažljivo slušaju"

Sport.ba
17. 08. 2018 - 13:03
0
Shares

Tuzlanska Sloboda je dobro krenula prvenstvo pošto je uz dvije vezane pobjede u zadnja dva kola zasjela na peto mjesto na tabeli. Zlatan Nalić, trener Slobode izašao je pred novinare i dao dosta zanimljviih izjava pred naredno kolo.

nalic

"Bodovi su sve, kad pobjeđuješ odmah si i igrao odlično. Bez bodova možeš imati vrhunsku harmoniju i perfektan rad, sve ti džaba, jer bez bodova ti niko ne vjeruje. To je isto kao s novcem. Ako ga imaš, svima su oči širom otvorene kada te slušaju, makar ti bio i lud, dok pametne ljude bez novca niko ne uzima zaozbiljno" – kaže Nalić.

Protiv Krupe nam je bila najbitnija i najdraža pobjeda bez dileme, smatra Slobodin strateg. "Kao što sam i pretpostavljao Krupa je bila najteži protivnik! Zašto? Jer smo se vratili u stvarnost u tip utakmice od koje živiš. U odnosu na prethodne dvije utakmice igrali smo po imenu s manje atraktivnim timom za publiku, a vjerujte mi na riječ, boljim od Sarajeva i Tuzla Cityja. Nestale su dodatne ekonomske stimulacije, smanjen je medijski interes, bez TV prijenosa, dnevni termin odigravanja, manje publike, a naša ekipa istrošena od dvije „atraktivne”utakmice, koje su igrane po 100 minuta i igračem manje. To je bio samo dio otežavajućih okolnosti koje su nas čekale u ovoj utakmici, a koju smo uspješno apsolvirali" – zaključio je trener premijerligaša s Tušnja.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti