17. 08. 2018 - 11:49
NEMA VIŠE VREMENA ZA ČEKANJE: Perez uzeo 300 miliona i krenuo...
907
Shares
NEMA VIŠE VREMENA ZA ČEKANJE: Perez uzeo 300 miliona i krenuo u posljednju bitku za Real

MORA BRZO REAGOVATI

NEMA VIŠE VREMENA ZA ČEKANJE: Perez uzeo 300 miliona i krenuo u posljednju bitku za Real

Sport.ba
17. 08. 2018 - 11:49
0
Shares

Real Madrid je bio izuzetno pasivan ovog ljeta, izgubili su najveću zvijezdu Ronalda, Modrićev status u Realu je upitan a oni ništa ne rade povom dovođenja pojačanja. Pritisak raste, analize poslovanja Reala pokazuju da bi u ove posljednje dve nedjelje prelaznog roka mogli bez problema da potroše 300 miliona eura.

a2

Naime, dugo već nisu doveli neko veliko ime, posluju pozitivno prodali su dosta igrača, ovog ljeta otišao je Ronaldo i iako Lopetegui tvrdi da poraz od Atletica neće uticati na taktiku u prelaznom roku, jasno je da su Realu potrebna pojačanja. Prodaja Cristiana, Kovačića i odlazak Thea na pozajmicu stvorili su probleme, dodajmo i povredu Valleja, ostali su na tri štopera.

cr7

Stigli su Courtois i Odriozola, ali većina se slaže da su potrebni štoper i napadač.

tibo

Za napad su realno ostale četiri opcije, tačnije tri, jer Italijani završavaju prelazni rok večeras, i teško da će Inter poslije toga prodati Icardija, jer ne može da nađe zamjenu. Lewandovski ostaje najveća želja, ali Bayern odbija da pregovara, dok bi za Tima Wernera Leipzig tražio veliki novac. Najrealnija opcija je Rodrigo iz Valencije, 80 miliona eura bi bilo dovoljno, ali njegov golgeterski skor nije ohrabrujući, mada je pod Lopeteguijem stigao do reprezentacije.

lewa

Priče o Hazardu su nerealne poslije završetka prelaznog roka u PL, kao i navodno obaranje svjetskog rekorda za Harrya Kanea. Što se odbrane tiče, problem je što nema štopera na tržištu, makar onih koji zadovoljavaju uslove Reala. Varane i Ramos su standardni, Nacho je opcija, ali taj četvrti koji bi stigao morao bi da krene od statusa rezerve. Pominje se da bi nepristojna ponuda naterala Chelsea da proda Marcosa Alonsa koji može da igra i lijevo, ali i štopera u nuždi, no, kako rekosmo, to bi zaista bilo nešto što "Plavci" ne mogu da odbiju.

marcos

Sačekajmo da vidimo kako će Real reagovati na sve ovo. Jedno je jasno, morat će odriješiti kesu, Perez ne bira sredstva da zadrži konkurentnost na evropskoj sceni. Navikli smo šokantne transfere od Reala u završnicama transfer rokova, pa sačekajmo još malo.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti